web analytics

Cunosc oameni frumoși – Bulina Studio

Atelier creativ croitorie

Înainte de a începe să o cunoaștem pe Maria, aș vrea să vă povestesc puțin despre această nouă serie de articole Cunosc oameni frumoși.

Cum a apărut ideea seriei ”Cunosc oameni frumoși”?

Ana-Maria Gălețeanu Illustrator

Ideea aceasta a pornit de la prietena mea Ana-Maria Gălețeanu – sigur o știți, este cea care mi-a pictat ghetuțe, tricouri, fuste și geci, dar de la care am primit și ilustrații minunate și care acum ilustrează cărți pe care nu ai vrea să le mai lași jos din mână, atât de frumoase sunt ilustrațiile Anei. 🙂
Cum spuneam, Ana a venit cu ideea să promovăm oamenii frumoși din jurul nostru. Asta se întâmpla acum mulți ani. Pe vremea când revista online Chantel era a mea.

O parte dintre interviurile care vor apărea în această serie sunt de atunci. Dar lista se va îmbogăți cu noi persoane talentate și frumoase pe care le-am descoperit de atunci, dar și unele noi, pe care încă nu știu că le voi cunoaște! 🙂

Prima invitată a seriei ”Cunosc oameni frumoși”

Dar hai să o descoperiți pe Maria de la Bulina Studio. Am cunoscut-o prin intermediul Anei, iar minunățiile create de ea mi-au plăcut atât de mult, încât acum am și eu o fustă special creată pentru mine de Maria! 🙂 Pe lângă materialele colorate pe care le alege, execuţia obiectelor de îmbrăcăminte este impecabilă. Atenţia la detalii este importantă, iar pasiunea cu care le realizează m-a făcut să îi pun câteva întrebări pentru că vreau să aflaţi şi voi de ea.

Interviul de mai jos este creat de către Ana Gălețeanu, care s-a și ocupat de transmiterea întrebărilor și aranjarea lor ”în pagină”.

Despre pasiunea Mariei de la Bulina Studio

Ana: Ştiu că eşti o persoană foarte pasionată de handmade, spune-mi ce îţi bucură sufletul.

Maria: Realizez jucării, perne handmade și articole vestimentare. Pasiunile se mai schimbă, timpul fiind destul de limitat. În ultimii ani am dezvoltat pasiuni ce se adaptează în funcţie de noul rol de mămică. Am citit cărţi legate de modul empatic de creştere a copilului, dar şi cărţi motivaţionale care îmi dau o stare de bine.

De 4 ani cel mai mult îmi bucură sufletul fericirea provenită de la băieţelul meu adorabil, mă încarc pozitiv extraordinar de mult şi crede-mă că se pricepe de minune. Dar revenind la întrebarea ta, mă bucur mult când finalizez o jucărie, o pernă, o fustiţă.

Mă bucură faptul că a ieşit mai frumoasă decât mi-am închipuit la început, mă bucură şi ştiu întotdeauna că inspiraţia vine în timp ce lucrez cu materialele, texturile, imprimeurile. Mă bucură reacţia prietenilor şi a clienţilor când primesc ceea ce realizez eu sau când o persoană revine cu o nouă comandă pentru un alt prieten convins că este atât de frumos să oferi lucruri personalizate făcute cu drag.

Ana: Cum îţi petreci o zi în care lucrezi şi o zi când nu lucrezi?

Maria: O zi de lucru pentru mine începe în jur de ora 10 (după ce duc copilul la grădiniţă). Dacă este nevoie să stabilesc conceptul pentru următoarea creaţie am nevoie de linişte să mă pot concentra. Când încep să decupez şi să cos materialele, ascult muzică sau diferite interviuri pe anumite teme.

Am parte de relaxare dimineaţa alături de o cafea cu biscuiţi sau ciocolată. O altă doză de relaxare vine pe seară o dată cu băieţelul şi soţul meu când îmi doresc să mă detaşez de lucru. Relaxarea deplină o mai am când îmi aloc timp pentru o şedinţă de masaj.

Este atât de frumos să oferi lucruri personalizate făcute cu drag

Ana: De cât timp te ocupi?

Maria: Am început acum aproximativ 13 ani. Lucram seara după ce mă întoarceam de la serviciu, de fapt învăţăm mai mult să creez jucării. Apoi a apărut băieţelul meu şi am luat o pauză de câţiva ani…însă îmi doream atât de mult să încep să cos din nou…ei bine a venit şi perioada în care să mă dedic în totalitate, aşadar am câteva luni în care pot spune că în sfârşit aloc timpul necesar pasiunii mele. În medie investesc în jur de şase ore pe zi.

Ana: Cum treci peste provocări?

Maria: Pentru mine, provocările sunt constituite de unele părţi tehnice. Eu îmi realizez tiparele pentru că rar fac două jucării identice. Dacă întâmpin dificultăţi, mă documentez şi fac câteva teste până când sunt mulţumită de rezultat.

Ana: Ce planuri ai pentru viitor?

Maria: Îmi doresc să dezvolt cât mai mult pasiunea mea. Îmi doresc colaborări cu grădiniţe ca să aduc bucurii copiilor prin transformarea desenelor create de ei în jucării.

Emoţia este un element important în ceea ce fac.

Ana: Pe lângă pasiunea/pasiunile despre care mi-ai spus, ce mai faci? Citeşti, călătoreşti?

Maria: Îmi doresc să mă înscriu la cursuri de yoga…de ce? pentru relaxare, încărcare cu energie pozitivă, acceptarea faptului că pot să creez şi să transmit emoţia necesară. O mare parte din activităţi care îmi fac şi mie plăcere sunt împreună cu băieţelul meu. Mergem împreună la spectacole de operă, teatru, activităţi organizate pentru copii şi părinţi, întâlniri preţioase cu prietenii. Ne dorim să reîncepem să călătorim mai mult în formula de 3.

Ana: Hai să ne imaginăm că vin la ţine ca să învăţ meseria ta. Care ar fi prima lecţie pe care mi-ai da-o în cazul în care mi-aş dori să şi câştig bani din această activitate?

Maria: Corectitudine, stabilire împreună cu clientul detaliile, explicaţii cât mai detaliate pentru a înţelege cât se poate de mult cum va arăta produsul final, pentru a nu fi nevoie să refaci sau el să fie nemulţumit.

Ana: Mulţumesc şi sunt recunoscătoare pentru că eşti unul dintre oamenii de pe lista Cunosc oameni frumoși. 

***

Te invit să comentezi la acest articol și să îmi spui care sunt oamenii despre care tu ai scrie ca să afle toată lumea despre ei? Vreau ca această serie să devină din ce în ce mai amplă și să te ajute să descoperi persoane despre care merită să știi. Hai să îi facem împreună cunoscuți! 🙂

Articol scris de Ana-Maria Găleţeanu, 27 ianuarie 2017

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

    • Reply Rahela 26 aprilie 2023 at 7:22 pm

      Haha! Ce tare profesor! Cred că se simt tare speciali elevii! 🙂

    Scrie un comentariu