web analytics

Cunosc oameni frumoși – atelierul ArtSew

Cunosc oameni frumoși

Seria CUNOSC OAMENI FRUMOȘI a ajuns la interviul cu numărul 6 și mi-am propus să vă prezint o artistă a designului vestimentar – Roxana Șelaru, adică atelierul ArtSew.

Mi-a fost recomandată și am zis că de ce să nu văd cu ce se mănâncă ArtSew. Am intrat pe pagina de Facebook și am rămas o vreme, uitându-mă la minunățiile creative și pline de culoare pe care le creează pentru copii!

Autenticitatea sa se vede în modul în care arată creațiile sale. Totul este gândit de ea, de la design, căutat materiale, cusut și până la fotografia produsului final. Iubește diversitatea, iar asta se vede în modele noi, imprimeurile și combinațiile de culoare pe care le face. Iar Roxana alege să facă întotdeauna produse în serii limitate. Haideți să o cunoaștem în acest nou ”episod” al seriei Cunosc oameni frumoși! 🙂

Iubesc să fac produse care sunt recunoscute ca fiind cusute de mine, fără a vedea etichetaatelierul Artsew

Rahela: Bună, Roxana. Spune-mi despre ce faci tu. Ce te pasionează? Ce îți bucură sufletul?

ArtSew: Lucrez la visul meu, în micul atelier ArtSew. Iubesc designul vestimentar și cea mai mare bucurie o găsesc în proces (de la idee, la tipar). Iubesc să modific tiparele, să mă joc cu materialele, texturile, culorile și să fac produse care sunt recunoscute ca fiind cusute de mine, fără a vedea eticheta (cred că asta îmi bucură sufletul cel mai mult).

Personal, investesc mult în cei doi băieți ai mei și îmi iau energia din timpul petrecut cu ei; ei sunt cea mai mare realizare a mea.

R: Cum este o zi de lucru pentru tine? Dar una în care te relaxezi? 

ArtSew: Ziua de lucru pentru mine începe la 5:30. Pregătesc micul-dejun, pachetul și hainele băieților, ies la o plimbare cu câinele, iar la 6:30 ies pe ușă (soțul este cel care duce copiii la grădiniță/școală).

De acolo, am 1h până ajung la atelier, timp în care lucrez pe partea de social-media, răspund la mesajele clienților, stabilesc agenda pentru ziua respectivă.

De la 7:30-14:00 este timp doar pentru cusut, după care merg să preiau copiii și mai continuu lucrul la site sau pe partea de clienți, cât aștept la diverse activități (fotbal, kempo, joacă în parc).

De la 18-20 este timp pentru familie și pregătiri pentru ziua următoare.

Mai lucrez o parte de la 20:00-21:30, cât stă sotul cu cei mici (el ii pregătește de somn, eu citesc poveștile de seară). O dată la două weekenduri sunt câte 10h/zi de weekend în atelier.

E un haos la prima vedere, dar este un haos foarte organizat și structurat, altfel nu avem cum să le facem pe toate.

O zi de relaxare se petrece de obicei în weekend, la casuța din Argeș, când ne trezim târziu (în jur de 8), iar activitățile sunt la libera alegere. Iubesc să grădinăresc, să citesc, să stau cu ai mei băieți.

Atelierul ArtSew luat naștere datorită nevoii mele de mai mult control asupra timpului/vieții

atelierul ArtSewR: Pare, într-adevăr, multă agitație în program, dar deja cred că este un haos organizat.

De cât timp te ocupi de design vestimentar?

ArtSew: Atelierul ArtSew a luat naștere în 2017, după 15 ani de retail. A luat naștere datorită nevoii mele de mai mult control asupra timpului/vieții. Odată cu venirea primului copil în 2015, am știut că asta vreau să fac și mă bucur că am îndrăznit să merg pe acest drum.

R: Care sunt provocările cu care te întâlnești? Ai vreo metodă/strategie ca să treci peste acestea?

ArtSew: Provocările cele mai mari sunt când se îmbolnăvește unul din copii și sunt nevoită să reorganizez programul. Atunci, mai chem în ajutor o bunică pentru o zi, ca să pot face reorganizarea pe săptămâna respectivă și să trimit coletele urgente.

De obicei, mă descurc așa și datorită faptului că coletele plecă din atelier în maxim 3 zile și în comandă comunic 5-7 zile lucrătoare, pentru a avea un timp de reacție la astfel de întâmplări.

R: Tu ai vreun plan în desfășurare pentru acest an? Mi-l poți dezvălui?

ArtSew: Planul meu pe 2023 este să deschid magazin pe Etsy. Încă nu mi-am făcut curaj, sunt singură în atelierul ArtSew și nu știu dacă aș face față momentan, dar până la finalul anului vreau să găsesc o soluție.

Există credința asta că, dacă nu ești acolo non-stop, lucrurile nu merg și nu este adevărat

R: Cât de mult timp investești în pasiunea ta?

ArtSew: Foarte mult timp și îmi place că pot să fac asta. Lucrez cam 10h/zi, îmi place că pot porționa timpul de lucru pe parcursul zilei, astfel încât să îmbin plăcutul cu utilul, ca să zic așa, și reușesc să stau și cu ai mei.

R: Pe lângă pasiunea asta a ta ce îți place să mai faci?

ArtSew: Pentru că viața din timpul săptămânii este foarte haotică, abia aștept weekendurile în care pot merge la țară.

Iubesc să grădinăresc, să citesc și să beau o cafea fără să am stresul că trebuie să fiu undeva la o anumită oră.

Îmi plac drumețiile, mergem destul de des pe timpul verii, ne încarcă de energie.

R: Hai să ne imaginăm că vin la tine ca să învăț meseria ta. Care ar fi prima lecție pe care mi-ai oferi-o?atelierul ArtSew

ArtSew: Primul lucru pe care aș vrea tare mult să îl înveți este să înveți să delimitezi foarte bine timpul tău de timpul pentru atelier (fie el și pentru postări, clienți).

Există credința asta că dacă nu ești acolo non-stop, lucrurile nu merg și nu este adevărată.

Apoi aș vrea tare mult să înveți procesul din spate, costurile, care sunt furnizorii cei mai buni, cum să optimizezi timpul de lucru efectiv și cel mai important, să fii foarte atentă la detalii. Este cartea ta de vizită.

R: Îți mulțumesc, Roxana și sunt recunoscătoare pentru răspunsurile tale!

 

***

Seria CUNOSC OAMENI FRUMOȘI:

1. Bulina Studio

2. jurnalista Bianca Timșa Stoicescu

3. organizatoarea de evenimente și de tabere de călătorie și fotografie Galia Dan

4. violonista Sara Stroici.

5. bibliotecara Liliana, de la Hangu

Te invit să comentezi la acest articol și să îmi spui care sunt oamenii despre care tu ai scrie ca să afle toată lumea despre ei? Vreau ca seria CUNOSC OAMENI FRUMOȘI să devină din ce în ce mai amplă și să te ajute să descoperi persoane despre care merită să știi. Hai să îi facem împreună cunoscuți! 🙂

Articol realizat de Rahela Petrescu pe 19 iulie 2023

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu