web analytics

Cum să-ți transformi scrisul într-un font

Cu puține excepții majoritatea dintre noi scriem exclusiv la calculator. Te trezești uneori cu un pix în mână și parcă nici nu mai știi cum se fac literele. Iar când te uiți peste lista de cumpărături…descoperi cu stupoare că nu știi ce ai de cumpărat. Iar dacă lista este făcută de parteneră pentru că aveți invitați la cină diseară și trebuie să gătească, s-ar putea să fie o problemă când te întorci cu un felinar în loc de țelină sau cu cremă de pantofi în loc de cremă de brânză.

Așa că, înainte să uiți cum arată scrisul tău și să te trezești în tot felul de situații dubioase, pune mâna și fă-ți un font din scrisul tău de mână. E ultra simplu.

Te duci pe www.myscriptfont.com și descarci fișierul de la punctul 1. Îl găsești în format pdf sau png. De aici ai două opțiuni. Fie printezi și scrii cu mânuța ta, folosind un pix cu gel sau un marker subțire, fiecare literă din căsuțe, fie folosești un program digital să le scrii. Ai grijă să nu depășești liniile.
Eu, fiind la muncă, am folosit inkscape și arată cam așa:

font_scr

Mbun. După ce ai terminat de completat poți scana documentul și apoi folosind butonul de „Browse” de la punctul 2 poți încărca documentul scanat sau fișierul completat digital. Următorul pas ar fi să alegi un nume cool pentru fontul tău. De ex, „așascriameuîncopilărie” sau „the best font in town”. Dai click pe „Start” și voila! Acum ai un font al tău. Genial, nu?
Pentru a-l putea folosi, mergeți în Control Panel -> Fonts și puneți acolo fontul nou.

Fontul meu a ieșit cam nașpa pentru că m-am grăbit. O să încerc și o variantă scanată. Până la urmă așa ar fi cel mai autentic.

font_scr_2

Dacă aveți întrebări, vă stau la dispoziție în comentarii.

Laura 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

 • Reply Laura 17 noiembrie 2016 at 10:58 am

  Ai încercat să îl salvezi ca png?

  • Reply Luci 18 noiembrie 2016 at 7:52 am

   Multumesc pentru raspuns ! 🙂 da, in final am reusit cu png (spre surprinderea mea) ! Daca tot am deschis subiectul postez si observatiile mele, poate ajuta pe cineva ! Trebuie sa spun ca nu sunt foarte incantat de realizare. Am incercat doua variante, un scris ‘geometric’ si unul ‘de mana’. La cel geometric au aparut diferente (rotunjiri si ascutiri de linii, desi am transformat liniile in figuri si logic nu ar fi trebuit sa se intample asta !), iar programul folosit „cand il recunoaste, cand nu”. Nu am incercat (inca) in Word. La cel de mana nu-mi recunoaste literele cu diacritice si multe alte semne; am completat aproape toate spatiile propuse cu vreo 3-4 exceptii. Spatierea intre litere nu este „reala” desi se mai pot face ajustari si din programul utilizat.
   Ramane bucuria unei realizari partiale, de o calitate mai slaba decat cea dorita, dar (probabil) cu mai multa experienta si insistenta se poate obtine si rezultatul dorit.
   Inca odata multumiri pentru tot.
   Numai bine si succes in activitate 🙂

   • Reply Laura 18 noiembrie 2016 at 10:34 am

    Mă bucur că ați reușit! Desigur, dacă doriți un rezultat cu adevărat profesionist recomand FontForge (este un program opensource). Mulțumesc asemenea!

 • Reply Luci 16 noiembrie 2016 at 8:33 pm

  Interesant !
  Totisi, am incercat si nu merge ! Fontul realizat nu arata literele asa cum le-am creat ! Am incercat sa creez totul digital !! Arata patrate negre, sau patrate cu contur, sau ovale … am incercat de mai multe opri … :/
  Am lucrat in Illustrator … as zice ca totul pleaca de la salvarea documentului … daca deschid pdf-ul nu se vede suportul … de pot sa fac !?
  mersi

 • Scrie un comentariu