web analytics

Cum să ieși dintr-o stare proastă – adunate de la lume

depresie

Am scris acum ceva timp un articol despre cum ies dintr-o stare proastă. Apoi am întrebat pe Facebook despre ce alte metode se folosesc pentru a ieși din starea proastă care ne apucă din când în când. Acum a venit timpul să pun metodele respective într-un articol.

Muzică și viteză

viteză

O dată sau de două ori, Laura stă în casă. Dar apoi pleacă hai-hui cu mașina, cu muzica dată tare și conduce cu viteză pe autostradă. Se pare că nu a ajuns încă să vadă aurora boreală, dar și când s-o supăra…sigur ajunge în Norvegia. Și ea stă în Canada.

Galia ascultă muzică, chiar și în parcare. Și la fel și ea, conduce cu muzica dată tare. O mai ajută și gândul că mâine e o altă zi.

Muzică, ciocolată și țopăială

desert

Daniela mănâncă ciocolată – Heidi cu cât mai multă cacao  și/sau espresso – și ascultă melodia Happy a lui Pharrell Williams sau orice altă melodie care o face să țopăie prin casă. La momentul întrebării mele, preferata era Imagine Dragons – On Top of the World.

La Iulia-Cristina, problemele se rezolvă rapid cu un CD al lui Beyonce. O face să țopăie prin casă și problemele dispar!

Dana Maria preferă și ea muzica. Despacito doar când e tristuță. Arată-le la toți dacă e cu spume la gură. (Arată-le la toți e o melodie, da? Că eu nu știam asta și căutam sensurile profunde a ceea ce a zis Dana. :P)

Mădălina cântă chiar ea. Problema cea mai mare la Mădu e când se simte încuiată într-o stare. Este nevoie de un efort imens să pornească mașinăria muzicii. Și, pur și simplu, se chinuie să își aducă aminte un cântec. Dar numai exercițiul întreține și produce mușchi. Un cântec mișcă munții.

Elisha preferă și ea muzica, plus un loc cald și confortabil și citește câteva articole care o duc departe de gândurile grele. Adevărul este că cititul te poate transpora în locuri nebănuite.

Metode alternative

zbor

Bianca își imaginează că e Karlsson de pe acoperiș și planează deasupra problemelor ei. Și le vede mici și neînsemnate. A încercat chiar și să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi ultima. Azi e singura zi care mai contează, pentru că mâine nu mai este. Și orice problemă apare, nu o sperie deloc, pentru că oricum mâine nu va mai fi. Și culmea! Se pare că mâine problemele își găsesc rezolvare!

Monica este mai practică. Este supărată? Pornește aspiratorul! O idee genială. După aceea, prietenii își pot da seama cât de supărată ești. Dacă e lună casa, e clar că e grav. Dacă sunt haine aruncate pe ici, pe colo, pot sta liniștiți. Trece repede. 😀

Sânziana mi-a comentat pe blog că ea preferă să apeleze la înghețatăăăăă, acadeleee, desene animate, un pui de pisică, un cățel ciufulit …..și nu mai are stări proaste de nu-și mai amintește de când. Să ne luăm toți un animal în casă, deci?

Lămâița spune că se refugiază cu dușmanul ei nr. 1 – mâncarea. (De parcă nu aș ști exact despre ce vorbește… 😉 ) Nu o ceartă, nu o supără. Doar la cântar o cam dezamăgește. În rest, totul ok. 😀

Delia spune că un duș fierbine, un ceai și multe lacrimi fac magie. Nu o contrazic. Am fost acolo și o să mai ajung probabil acolo. Ajută. Pentru scurtă vreme. După aceea deja devine un obicei supărător. 😉

–––-

Acum e rândul tău. Tu cum ieși dintr-o stare proastă, când nimic nu îți iese bine, când totul ți se pare că e împotriva ta și când simți că nimic nu se rezolvă? Scrie în comentarii și ajută și pe alții să își găsească metoda preferată și eficientă de a vedea din nou orizontul, de a nu uita că mâine e o nouă zi! 😉

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

 • Reply Ciprian Dragne 16 februarie 2018 at 10:42 pm

  Metoda de ultim moment
  Pentru un zâmbet si ceva in plus:
  De Dragobete un nou videoclip nou-nout:
  https://youtu.be/ui84QR-nHNw
  Nikos Vertis 15-16 Martie 2018
  🙂
  Ciprian

  • Reply Rahela 16 februarie 2018 at 11:13 pm

   Oh, mi-ai adus aminte! Melodia asta era pe listă acum vreo…6-7 ani. Ce vremuri! Minunată melodia! Bine, îmi place foarte mult greaca. 🙂

 • Reply Alexa Carmen 12 februarie 2018 at 3:40 pm

  Am cateva metode si eu.
  De obicei inspir adanc si atunci cand scot aerul din mine, scot si nervii si toate gandurile negative.
  Apoi, este cand functioneaza un pahar de vin rosu dulce.
  Este cand functioneaza curatenia prin casa.
  Este când gătitul de prăjituri sau alte preparate mai sofisticate mă ajută.

  Cel mai rapid remediu sunt însă copiii mei. Au darul de mă scoate din orice stare proastă. La fel cum au darul de mă băga în acea stare 😛

  Important este că ştiu că orice are un sfârşit, nimic nu ţine o veşnicie. Nici chiar starea proastă!!!

  • Reply Rahela 12 februarie 2018 at 5:01 pm

   Înțeleg perfect ce spui despre copii. Au un talent paradoxal. Ori te bagă în depresia cea mai adâncă, ori te scot instant din ea. :))
   Da, ai dreptate, nimic nu ține o veșnicie pe pământul ăsta. Dăm cu orice e nevoie să dispară. 😉

  Scrie un comentariu