web analytics

Cum sa castigi licitatii publice

Dosarele necesare pentru licitațiile publice sunt o adevărată aventura. Este nevoie de atât de multe documente și trebuie sa fii foarte atent sa nu ratezi vreunul și astfel sa pierzi din start licitația. Pentru ca in ultima vreme am tot auzit in jurul meu informatii diverse pe aceasta tema, m-am gandit sa zgarii putin suprafata subiectului.

Probleme ce pot apărea în cazul unei licitații publice

Exista câteva probleme care fac ca segmentul achizițiilor publice sa fie greu accesibila. Iata aceste câteva probleme:

– Legislația în domeniu se poate schimba. Știm cu toții ca legislația privitoare la licitații publice se poate schimba de la o zi la alta și te trezești ca nu ai un dosar care corespunde noii legislații în vigoare.

Procedurile sunt foarte complexe. Problema la aceste proceduri este ca, dacă ratezi un singur pas, este ca și cum nu i-ai fi făcut pe toți ceilalți. Acest lucru înseamnă timp, efort și bani investiți, fără vreo finalitate.

– Documentația este foarte stufoasa. Daca procedurile sunt complexe, cu siguranță ca acest lucru înseamnă și muuulta documente. Si ce mod mai bun de a te pierde pe drum decât sa ai de adunat zeci și zeci de acte pentru fiecare pas pe care îl faci.

Cum poți sa profiți de noile oportunități ce apar?

Licitațiile publice sunt una dintre modalitățile de dezvoltare reala, de a te promova și de a descoperi noi oportunități de dezvoltare. Care este soluția? Apelează la serviciile unui consultant specializat care să te asiste în realizarea unei documentații de atribuire care să nu fie contestabilă.

Serviciile acestuia ar putea include servicii de consultanta premergătoare unei licitații publice (procedurii optime de abordare a achiziției publice și elaborarea unei strategii, consultanta legislativa în domeniu etc.), pe durata procesului de achiziție publica (analizarea documentației întocmite de către autoritatea contractanta, pregătirea și depunerea ofertelor etc.), dar și a procedurilor ulterioare acestor licitații publice (consultanta pentru depunerea eventualelor contestații și soluționarea acestora, asistenta/consultanta legata de instruirea personalului etc.).

Trebuie sa recunoaștem ca nu putem fi specialist în toate și, uneori, este necesar un specialist adevarat pentru ca lucrurile sa se desfășoare asa cum iți dorești tu.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu