web analytics

Cum am ajuns să scriu pe blog o rețetă cu ulei de cocos

omletă cu ulei de cocos

Dacă tot am primit de la Vegis un borcănel cu ulei de cocos, cu indicația să creez o rețetă la care să îl folosesc, am zis de ce nu? Pe blog nu am mai pus rețete. Și nu îmi voi face un obicei din asta. Dar mi s-a părut o idee foarte faină să fii provocat să inventezi o mâncare, să combini într-un mod neașteptat și ciudat uneori niște ingrediente și să speri că iese ceva bun sau măcar comestibil.

Cam așa e și cu viața. Pui de toate, uneori chestii la care nu te-ai fi gândit, alteori urmezi rețeta tradițională, dar speri să iasă bine, orice ai adăuga. Dar să revenim la rețeta mea specială cu ulei de cocos.

A câștigat omleta mea!

În mod normal, când bagi cocosul în bucătărie, te gândești la o rețetă dulce. Ei bine, eu nu am vrut asta. Nu îmi place atât de mult normalitate și voiam ceva ciudat. Oscilam între 2 rețete după ce m-am consultat cu o prietenă. O salată de vară cu usturoi prăjit în ulei de cocos, după care mi-a venit mie ideea că s-ar putea să meargă cu omleta mea preferată.

Pentru că a urmat o duminică și o petreceam cu Vlad, am profitat de ocazie și am făcut omleta mea with a twist. Am făcut 2 variante. Una este preferata mea, ale cărei ingrediente prefer să rămână secrete și cealaltă este o altă variantă de omletă care îmi iese foarte bine și o să v-o împărtășesc.

Cum se prepară omleta cu ulei de cocos

Se iau 4 ouă și se bat cu telul blenderului pentru a obține nu dor ouă bătute, ci și aerate. Nu uita după ce le bați să adaugi și puțină sare și praf de chilli. În tigaie se pun 2 lingurițe rase de ulei de cocos, 2-3 căței de usturoi și 2 frunze de mentă. Se lasă până se rumenește usturoiul (ai grijă să nu se ardă) și apoi se scoate, odată cu frunzele de mentă. Acestea au fost doar pentru a atenua aroma puternică a cocosului.

După aceea, torni ouăle bătute în tigaie și te asiguri că ajunge pe întregul fund al tigăii. (Apropo de tigaie, eu folosesc oale și tigăi ceramice. Sunt mult mai bune și mai sănătoase.) Apoi acoperi cu un capac tigaia. Asigură-te că focul nu este dat foarte tare, pentru ca omleta să se coacă bine fără să se ardă. Când aproape este gata omleta, iei capacul, pui deasupra felii subțiri de mozzarella peste omletă și mai lași puțin să se înmoaie brânza puțin.

Apoi iei o farfurie mai mare decât tigaia și o pui peste tigaie, întorci tigaia cu susul în jos peste farfurie, astfel încât omleta să ajungă pe farfurie cu partea rumenită în sus. După aceea, lași omleta să alunece ușor înapoi în tigaie, de data asta cu mozzarella dedesubt. Mai lași maxim un minut și răstorni pe o altă farfurie omleta cu mozzarella în sus. Și nu uita să fixezi repede în mozzarella jumătăți de roșii cherry peste toată omleta.

Ăsta e rezultatul final. Mi se pare că arată bine. Nu?

Vlad, hai la masă!

Și acum am ajuns la partea mea preferată dintr-un mic dejun. Savurarea propriu-zisă, alături de cei mai dragi dintre cei mai dragi. 🙂 Omleta asta am consumat-o cu pastă de avocado lângă și zeamă de lămâie din belșug. Dar asta doar pentru că eu și Vlad adorăm lămâia și o punem peste aproape orice. :))

Mă așteptam ca gustul de cocos să fie mai puternic, dar se pare că am reușit să îl atenuez destul de mult cât să se plieze perfect pe rețeta originală. Aromele de usturoi și de mentă au fost foarte discrete, iar rezultatul final a fost delicios. Vlad a spus asta. Iar Vlad nu poate fi păcălit cu una cu două. Mi-ar fi spus imediat dacă ceva era prea mult sau prea puțin. A tăcut și a înfulecat alături de mine opera mea gastronomică originală.  😛

Să îmi spuneți dacă vouă vă place combinația mea îndrăzneață de ingrediente! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu