web analytics

Tu ai accesa un credit pentru a-ți îndeplini visurile?

calcul rate

Creditele financiare fac de multă vreme parte din viața noastră, fie că nu avem nimic împotriva lor, fie că am prefera ca lucrurile să fie altfel.

Creditul este o opțiune avantajoasă

Pe vremuri, strângeai ani de zile bani ca să îți cumperi o locuință sau o mașină. Acum, fie că vrei să faci o investiție majoră, să cumperi cadouri costisitoare sau să îți cumperi o bibliotecă, creditul este o opțiune foarte des accesată.

Avantajul evident este că nu mai trebuie să aștepți perioade lungi de timp ca să îți îndeplinești dorințele. Eu îți spun din experiență că nu aș reuși să călătoresc cât călătoresc fără ajutor.

Ce trebuie să faci înainte să iei un credit

Dacă ai un control bun al finanțelor proprii, planurile tale de viitor nu vor mai fi doar planuri. Tocmai pentru a reuși să menții controlul asupra banilor tăi, îți recomand să iei în considerație câteva chestiuni:

– Fă un calcul și stabilește cât poți plăti pe lună pentru un credit. Vezi care este suma lunară necesară pentru a acoperi cheltuielile administrative și cele personale, lasă o sumă pentru situații neașteptate (!) și apoi vezi ce sumă îți rămâne disponibilă.

– Nu uita să iei în calcul toate comisioanele care sunt atașate creditului.

– Stabilește pe ce perioadă vrei să faci creditul.

– Informează-te suficient de bine înainte să te hotărăști la un credit și analizează toate ofertele existente pe piață pentru a alege oferta cea mai bună pentru tine.

Folosește un calculator online pentru rate

Nu pierde din vedere faptul că poți să afli de acasă care ar fi rata lunară în mare. Vei găsi online diverse calculatoare special pentru calcul rate. Cu ajutorul acestora îți vei putea face o idee cu privire la rata lunară, în funcție de suma de care ai nevoie și de perioada de creditare aleasă.

Spor la calcule!

 

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

  • Reply Delia 8 septembrie 2017 at 4:07 pm

    Sincer, nu, dar cu banii jos nu prea ai cum sa iti cumperi o casa, de exemplu…. Ratele la banci sunt o varianta, daca esti atent la bani, te descurci.

    • Reply Rahela 12 septembrie 2017 at 9:12 am

      Eu am luat câteva credite la viața mea. Chiar și vacanțele tot pe credit mi le fac. Ești legat de bancă, dar dacă nu ai altfel posibilitatea să faci ceea ce îți dorești… Depinde cât de mult îți dorești ceva. Atunci parcă nu mai contează că ai de plătit rate. :))

    Scrie un comentariu