web analytics

Cum să creezi hashtag-uri pentru afacerea ta

hashtag-uri social media

Eu, ca blogger, mi-am creat un hashtag care mă definește foarte bine. De ce mi-am făcut un hashtag? Ei bine, pe scurt, crește traficul, numărul click-urilor și încurajează discuțiile cu folosirea respectivului hashtag. Dar înainte de a începe să cauți alăturări inteligente și cuvinte cheie perfecte pentru afacerea ta, trebuie să știi care este scopul tău final cu aceste hashtag-uri.

De exemplu, ai putea dori să:

  • încurajezi discuțiile de brand cu compania ta
  • fii mai vizibil pe anumite rețele de socializare
  • crești numărul total de click-uri
  • crești numărul menționărilor companiei tale
  • urmărești trendurile pe social media

Dacă ai nevoie de mai multe informații despre motivele pentru care ai nevoie de un hashtag pentru afacerea ta, intră aici.

Alege rețeaua de socializare pentru hashtag-uri

După ce ai reușit să îți stabilești scopul final, poți trece la alegerea unei rețele de socializare. Lista de obiective de mai sus s-ar putea aplica unei anumite rețele de socializare. Astfel că este foarte important să știi unde îți vei promova hashtag-ul (afacerea). Iată câteva chestiuni de care să ții cont înainte de a-ți alege rețeaua de socializare pentru hashtag-ul tău.

Hashtag-uri pe Twitter

Hashtag-urile au apărut pe Twitter. Prin urmare, ar cam fi locul perfect pentru a folosi un hashtag cu scopul de a descoperi, de a conversa și de a afla trendurile majore. Ca afacere, cel mai bine e să folosești hashtag-urile pentru evenimente. Dacă folosești în hashtag un cuvânt cheie popular, ai șansa ca tweet-ul tău să fie vizualizat de și mai multe persoane.

Avantajul tweet-urilor cu hashtag-uri față de hashtag-urile de pe Instagram este că poți lega fiecare Tweet. Instagram permite linkuri doar în bio, dar fiecare tweet poate avea un hashtag și un link. E mai ușor așa să aduci clienții de pe social media pe paginile tale de promovare.

hashtag

De asemenea, căutarea de pe Twitter ajută hashtag-urile de brand. Aceste hashtag-uri sunt unice, aparțin doar unui brand, dar sunt ușor de descoperit din alte Tweet-uri. De aceea atât de multe branduri fac campanii social media pe Twitter. Este greu să greșești pe acest canal (pentru majoritaea tipurilor de afaceri).

Hashtag-uri pe Instagram

Deși Twitter permite utilizarea de imagini și video-uri. utilizatorii au tendința de a răspunde mai bine conținutului vizual de pe Instagram. Platforma aceasta este perfectă pentru concursuri, promoții și alt tip de conținut bazat pe vizual.  Hashtag-urile de pe Instagram sunt căutate frecvent, așa că ai mai multe șanse ca afacerea ta să fie descoperită.

hashtag instagram

Un avantaj major a Instagramului este că poți folosi până la 30 de hashtag-uri/postare. De asemenea, poți ascunde hashtag-urile pe Instagram, așa că nu va fi nevoie de multe tag-uri și nici nu îți plictisești urmăritorii.

Hashtag-uri pe Facebook

Hashtag-urile pe Facebook sunt unice. Deși nu sunt la fel de populare ca cele de pe Instagram sau Twitter, totuși sunt eficiente și aici. La Twitter, fiecare Tweet are un anume hashtag. Dar pe Facebook, hashtag-urile sunt împărțite după popularitate și data la care au fost utilizate. Totuși, poți filtra după persoana care a postat hashtag-ul, locația și data postării.

hashtag Facebook

Spre deosebire de Instagram, pe Facebook este bine să folosești cât mai puține cu putință. Un infografic Surepayroll a arătat că postările Facebook cu 1-2 hashtag-uri au avut o medie de 177 interacțiuni mai multe comparativ cu postările care aveau 3-5 hashtag-uri.

sure payroll graphic

Fii creativ!

Hashtag-urile trebuie să fie unice și relevante afacerii tale. Nu crea un hashtag doar ca să ai unul. Asigură-te că e ceva ce va rămâne în memoria audienței într-un mod pozitiv. Hashtag-urile de succes sunt:

  • scurte
  • ușor de reținut
  • au legătură cu afacerea ta
  • sunt doar ale afacerii tale
  • se focusează pe un mesaj
  • sunt unice și nu generale

Dacă urmezi aceste ponturi fundamentale, vei avea un hashtag bun, care va fi reținut.

Alege un mesaj simplu

De obicei, hashtag-urile sunt super-analizate de echipa de marketing. În loc de asta, fii direct în mesajul tău. Dacă devine prea complex, mesajul s-ar putea pierde în context. Creativitatea este întotdeauna bună, dar prea multă creativitate va ”confuza” oamenii. De asemenea, nu încerca să fii prea glumeț cu hashtag-urile, pentru că riști să îți îndepărtezi urmăritorii.

Îndeamnă la acțiune

În felul acesta ai șanse mai mari chiar să vezi ceva acțiune. Ce fel de hashtag-uri să folosești?

  1. Adresează întrebări
  2. Dă naștere unei urgențe
  3. Determină o emoție
  4. Solicită-le să acționeze

Dacă reușești să determini urmăritorii să acționeze, atunci vei ști că hashtag-ul tău funcționează.  Trebuie să obții o emoție de la ceilalți pe social media. De aceea frazele de tipul ”call-to-action” funcționează atât de bine.

Verifică-ți încă o dată hashtag-ul

Deși brandurile mari încă mai dau rateuri, erorile nu se vor opri. Asta înseamnă că va trebui să depui un dublu efort în a-ți verifica și corecta hashtag-ul înainte de a-l face public.

Dacă ai vreo îndoială privitoare la contextul hashtag-ului tău, probabil că va fi nevoie să te întorci la partea de creativitate. Un eșec în social media este în defavoarea brandului tău și a audienței tale. Înainte de a lansa p campanie cu hashtag trebuie să faci următoarele:

  • Verifică fiecare canal social media major: Caută hashtag-ul tău pe fiecare canal social media. Niciodată nu știi când ceva este mai în vogă pe Instagram mai mult decât pe Twitter. Așa vei avea și o idee despre ce fel de material se asociază cu ideea ta de hashtag.
  • Asigură-te că nu este un hashtag cu dublu înțeles (dacă tu nu vrei asta): Tu și echipa ta de marketing poate nu v-ați gândit niciodată că hashtag-ul ar însemna și altceva, dar cu siguranță urmăritorii tăi se vor gândi. Cere ajutor din toate părțile, astfel încât să fii acoperit.
  • Caută mesaje ascunse:  Este ușor să scapi o eroare enormă într-un hashtag dacă toate literele sunt majuscule. Asigură-te că nu există nici un cuvânt sau mesaj atunci când hashtagul este doar cu litere mici și este ca un singur cuvânt.
  • Fii la curent cu evenimentele: Be aware of current events: Sincronizarea este foarte importantă. Verifică evenimentele curente, să nu cumva să îți fie folosit deja hashtag-ul și să comiți o greșeală.

Urmărește totul

După ce ai verificat și re-verificat de multe ori hashtag-ul, ești gata de lansare. Asigură-te că ai un program detaliat al postărilor pe Twitter, Instagram sau Facebook care vor include hashtag-ul. Nu posta hashtag-ul prea des. Nu vrei să pari disperat. Analizează ce se întâmplă cu hashtag-ul tău pe o perioadă de 3, 6 și 12 luni. Poți folosi Sprout Social pentru asta.

3, 2, 1…Lansare!

Este momentul să faci senzație cu hashtag-ul tău! Este important să îți dai seama ce putere poate avea hashtag-ul afacerii tale. Iar dacă îl folosești corect și urmezi pașii de mai sus, vei avea șansa de a observa rezultate reale în social media.

Ai alte recomandări sau experiențe în crearea unui hashtag, care merită să fie menționate? Comentează mai jos! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu