web analytics

Copilul meu e fericit să ofere mai mult decât i se cere

oferă mai mult fii fericit

De ce spun asta? E foarte simplu. Îl trimit la cumpărături să ia lapte? Ia lapte, dar mai ia și ceva bun să ne bucurăm împreună. L-am trimis să ia hârtie igienică care să fie neaparat albă, a venit înapoi cu hârtie igienică albă cu picățele portocalii, care mirosea a piersici. Piersici vesele dacă e să mă iau după ce scria pe ambalaj. L-am trimis o dată să ia niște cartofi, s-a întors cu cartofii și cu o cutie mare de fursecuri. A spus că e pentru amândoi să ne uităm la film împreună.

M-a întrebat dacă sunt mândră de el. Dacă sunt mândră de el? Nu, nu sunt mândră! Sunt extatică! Nu îmi mai încap în piele că al meu copil nu se oprește în  a face numai ce i se zice. Are inițiativă. Se gândește la cum să îmi facă viața mai frumoasă. Mă iubește.

Și sunt fericită. Chiar dacă Vlad cheltuiește mai mulți bani decât ar trebui. Dar îi cheltuiește pentru că vrea să îmi ofere momente plăcute alături de el. Și da, sunt cea mai mândră mămică.

Vrei să îi faci pe alții fericiți? Oferă-le mai mult decât cer. Oferă-le mai mult decât se gândesc că pot primi. Oferă-le Piersici vesele, nu hârtie simplă. Oferă-le ce ai tu mai bun. Oferă-le timpul tău. Oferă-le atenția ta. Oferă-te pe tine. Și atunci vor fi nu doar ei fericiți, ci și tu. Pentru că vei fi fericit pentru că alții sunt fericiți datorită ție.

De câte ori vi s-a spus Mă faci fericit? sau Lângă tine mă simt relaxat, mă simt eu, mă simt fericit?

Oferă-le celor de lângă tine ocazia de a fi fericiți datorită ție.

Photo credits:

https://nikhiltalwar20.files.wordpress.com/2015/01/12.jpg

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu