web analytics

Circuit de 50 de ani

Părinții mei au 44 de ani de căsătorie. Mai sunt doar 6 ani și ating borna de 50 de ani. Au fost ani cu bune și rele, ca orice căsătorie. Dar importantă este călătoria și plăcerea cu care călătorești, nu-i așa? Iar o căsătorie ar putea fi comparată chiar cu un circuit surpriză în timpul căruia mergi în locuri frumoase, pitorești chiar, iar altă dată ajungi în locuri dubioase, de unde abia aștepți să pleci.

Surpriza cea mai frumoasă

Viața părinților mei a fost, în mare parte, petrecută pe drum. Călătorii de afaceri în țară și străinătate, dar și Vacanțe Speciale, alături de copii sau nu. Dar în ultimii ani s-au pierdut în munca în grădină și au uitat să mai călătorească. Prin urmare, ce cadou mai potrivit pentru nunta de aur să le facem noi, copiii, decât un circuit prin România, prin țările lor preferate?

Dar nu i-aș lăsa pe amândoi singuri. Nu. Viața lor nu a însemnat doar călătorii, urcușuri și coborâșuri, ci și 3 copii, 2 nore și 2 nepoți. Pentru moment. Prin urmare…aș vrea să îi adun pe toți la un loc, să plănuim totul în cel mai mare secret, pentru ca părinții mei să nu bănuiască nimic. (Ah, apropo! Voi nu le veți povesti ce ați citit aici, nu-i așa? 😉 ) Nepoții lor trebuie neapărat să fie prezenți, pentru că ei sunt sarea și piperul călătoriei! Ei ne vor condimenta și mai mult călătoria și o vor face memorabilă! Pentru că imaginea unor bunici care stau la taclale cu nepoții este întotdeauna emoționantă!

Plănuirea circuitului

În primul rând, voi căuta oferte de vacanțe speciale, așa cum va fi și aniversarea părinților mei. Dacă ar fi să mă întrebi pe mine, eu aș vrea să plecăm cu rulota prin Europa, dar cum excursia asta nu este despre mine, voi alege modalitatea cea mai rapidă și nai puțin obositoare de a ne deplasa între țări: circuite cu avionul. Așa, vom putea vizita mai multe, vom fi mai odihniți și mai bine dispuși, iar excursia nu va fi obositoare, ci relaxantă și memorabilă.

Annecy, prima destinație

annecy

Annecy este în sudul Franței și mi se pare un oraș tare romantic, perfect pentru a sărbători 50 de ani de căsătorie. Ne-am caza la una dintre pensiunile pitorești ce au zeci de flori la geamuri, cu vedere spre lac și spre munți. Apoi, vom închiria biciclete și vom face turul lacului. Este atât de frumos, încât nu îți vine să crezi că ești acolo.

Apoi, seara, pentru o relaxare, am ieși la plimbare pe canalele orașului. Sunt minunat amenajate, curate, sunt decorate cu atâtea mușcate, încât îți dă impresia că ești într-un loc special pregătit pentru mama mea. Ne vom opri la o patiserie pentru un croissant și o ciocolată caldă și ne vom relaxa admirțnd arhitectura clădirilor și frumnusețea oamenilor care trec pe lângă noi.

A doua zi aș vrea să vizităm Palais de l’Isle, clădirea din secolul 12 amplasată în mijlocul canalului, pe care am admirat-o seara anterioară. Poate fi vizitată doar câteva zile pe săptămână și doar în lunile mai calde.

Desigur, îi voi duce și la Pont des Amours, unde, părinții mei vor avea misiunea de a se săruta, pentru că legenda spune că dacă 2 îndrăgostiți se sărută pe podul acela, vor rămâne împreună pentru totdeauna.

Coasta Amalfi este următoarea pe listă

amalfi

Coasta Amalfi este de vis. Stânci, apă limpede, peisaje năucitoare și amintiri ce rămân agățate de tine până ești gata să părăsești această lume. Acolo am închiria mașini și am cutreiera de-a lungul coastei amalfitane, vizitând toate orașele întâlnite în cale.

Aici parcă timpul a uitat să mai treacă, iar căsuțele sunt ca pictate, muntele îți scaldă picioarele în apă, iar turiștii visează cu ochii deschiși privind în larg, spre mare. Positano, Sorrento, Ravello, Minori, Amalfi, Salerno…fiecare dintre ele o minunăție demnă de vizitat. Să nu uităm că UNESCO a pus această regiune pe lista Patrimoniului Mondial!

O leneveală la soare pe țărmul Mării Tireniene, apoi Domul din Amalfi, Castelul Arechi sunt e neratat! Din satul pescăresc Positano poți lua o excursie către Insula Capri. Cu siguranță nu vei regreta deloc!

Santorini este ultima oprire

santorini

Grecia este printre țările mele preferate. Nu doar pentru clădiri, mare și peisaje. Dar ador vorba grecească. Iar părinții mei se pare că sunt cei care mi-au transmis aceată iubire de greacă. Numele meu de domnișoară are posible rădăcini grecești. Așa că…cine știe?

Pe lângă admirarea căsuțelor minunate în alb și albastru, leneveala pe plajă și urmăritul apusului în Oia, aș vrea să îi duc în șarmantul Amoudi Bay, apoi să facem un tur al satelor tradiționale pentru ca să vedem de aproape ce înseamnă să fii grec. Desigur, urmează și Thera și situl arheologic Akrotiri, pentru a ne potoli și foamea de pietre istorice.

Un restaurant grecesc pe malul mării va fi cel care ne va potoli și foamea fizică, cea de care vom uita în majoritatea timpului cât îl vom petrece în Santorini.

Circuitul vieții noastre

Sunt convinsă că acest circuit va fi punctul maxim al familiei noastre. Va fi momentul în care noi ne vom apropia cel mai mult și ne vom cunoaște mai mult decât am crezut vreodată că este posibil să ne cunoaștem. Farmecul călătoriei în familie este neprețuit și ne va rămâne în suflet ani și ani de zile, amintindu-ne cu drag de persoane iubite, de locuri fantasmagorice și de sentimente și trăiri de nerepetat.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu