web analytics

Cele mai frumoase 5 sate din Europa

vacanță sate din Europa

Dacă ar fi să mă pui să aleg între un circuit cu cele mai frumoase sate din Europa la vară și o excursie în Thailanda acum, aș alege circuitul cu sate din Europa, clar!

Chiar dacă par ciudată. Dar îmi doresc de multă vreme un astfel de circuit. Și aș opta pentru o astfel de excursie oricând. Da, îmi doresc să ajung și în Thailanda, dar mai întâi vreau să termin ce e frumos în Europa. Europa chiar are nenumărate destinații de vacanță de vis pe care ar fi păcat să le pui în așteptare. 🙂

De la Alpi și până la Meditaraneană, aceste sate europene parcă înghețate în timp te vor face să apreciezi mai mult frumusețea de a lua lucrurile încet. La unele dintre aceste locuri este posibil să fie mai dificil de ajuns, dar merită tot efortul. Ochii și sufletul tău îți vor mulțumi. Ca să nu mai spun că la bătrânețe amintirile sunt cele care contează. Așa că crează-ți amintiri dintre cele mai frumoase.

Descoperă cele mai frumoase 5 destinații de vacanță

Bibury, Anglia

Zona Cotswold din SV Angliei unde este localizat satul Bibury este desemnată ca fiind o zonă de o frumusețe naturală extraordinară. Este unul dintre cele mai frumoase sate din Anglia. Pajiști verzi, căsuțe din piatră cu acoperișuri abrupte și flori la tot pasul. Râul Coln împarte satul în două și este plin de somon. În apropiere este cea mai frumoasă zonă, Arlington Row cu căsuțe din secolul 17.

vacanță Europa

Sursă: http://handmade-saratov.ru/

Reine, Norvegia

Aflat la nord de cercul Arctic, se află un adevărat sat pescăresc nordic înconjurat de fiorduri și vârfuri muntoase. Vizitatorii sunt găzduiți în fostele căsuțe ale pescarilor care au fost transformate. Chiar dacă te duci iarna sau vara, peisajul este uimitor oricând.

vacanță în Europa

Sursă: http://www.ads.varzesh11.com/

Colmar, France

Influențe franceze, dar și germane  sunt la tot pasul. De la gotic la neo-baroc, orășelul acesta vechi care a scăpat de distrugere în timpul celui de-al Doilea Război Mondial este o destinație de vacanță inspirată. Brutăriile locale vând cornuri și guguluf, iar restaurantele sunt specializate în foie gras și varză acră.

vacanță sate din Europa

Sursă: http://pixdaus.com/

Telč, Czech Republic

Locuitorii din Telč, un sătuc din sudul Moraviei erau odinioară destul de competitivi cu privire la frumusețea caselor lor. Acest lucru este încă evident în piața principală unde nu știi care casă este mai frumoasă. Imaginea este completată de cafenele și boutique-uri, un castel renascentist și mici iazuri cu pește.

sate din Europa

Sursă: https://commons.wikimedia.org

Bled, Slovenia

Acest oraș alpin din NV Sloveniei este plasat pe  malul lacului Bled, care în mijloc are o insulă mică, pe care tronează o mănăstire medievală. După o plimbare de 2 ore pe lângă lac, poți urca până la castelul medieval pentru o priveliște de neuitat și poți să te răsfeți cu kremšnita (cremșnit) care se servește de zeci de ani la Hotel Park.

sate din europa

Sursă: http://hdwpics.com/

 

Dacă ar fi după mine, aș pleca acum să le vizitez pe toate. Nu ar conta în ce ordine. Doar să ajung să le văd pe toate. 🙂

Oricare destinație de vacanță ai alege, sunt sigură că va fi minunată, dar nu uitați de aceste 5 sate din Europa pline de farmec și de frumusețe. 

Ah, nu uita ca pe lângă rochiile de plimbare pe care le împachetezi, să iei și teniși și pantaloni comozi, cablu de încărcare pentru bateria camerei de fotografiat și dorința de a vedea cât mai mult, pentru că vei avea nevoie de toate acestea.

Vacanță plăcută! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

1 Comentariu

  • Reply Modele de rochii pentru primavara anului 2017 - Rahela Petrescu 7 martie 2017 at 10:28 am

    […] pot adăuga un touch feminin și romantic ținutei tale, în ton cu atmosfera de primăvară. O rochie cu imprimeu floral este ideală pentru ținutele casual, combinată cu o jacheta tip biker și o […]

  • Scrie un comentariu