După ultima participare la Webstock, trebuie să recunosc că Webstock 2018 a fost foarte reușit. Nu știu dacă a fost așa pentru că s-au făcut anul acesta 10 ani de Webstock și a fost o ediție aniversară sau pentru că fiecare ediție este mai bună decât cea precedentă, dar mi-a plăcut.
A fost o ediție cu sponsori faini, cu activări interesante (zona de gaming, zona Vodafone, zona Medlife, zona HP, zona Bitdefender etc.) și cu invitați plini de inspirație, cum sunt Andreea Esca, Cornel Amariei, Mihaela Noroc și Vlad Voiculescu sau invitați cu informații interesante, cum sunt Alex Coteț, Laurențiu Dumitrescu sau Alexandru Negrea.
Am strâns mai jos câteva idei faine de la toți cei menționați mai sus. Cele mai multe și mai deosebite idei au fost, desigur, în sesiunea de deschidere, cea motivațional-inspirațională. Dacă ai adunat și tu idei relevante de la Webstock 2018, pe care dorești să mi le împărtășești, te rog să comentezi la articol și voi adăuga ideile respective în articol.
Andreea Esca – orice faci, trebuie să faci perfect
Andreea Esca este cea mai cunoscută jurnalistă de la noi, nu mai are nevoie de prezentare. Este un standard de profesionalism și face totul zâmbind în lumina reflectoarelor, în ciuda muncii imense pe care o depune.
Atunci când ai o profesie, indiferent care este ea, trebuie s-o faci perfect. Trebuie sa fii acolo cu totul, trebuie să înțelegi ce e mai important și ce e mai puțin important.
Copiilor nu cred că trebuie să le povestești foarte mult, ei văd. Văd ce faci, văd cum te pregătești, văd toate aceste lucruri și bănuiesc că se imprima undeva, se înregistrează undeva, și acele lucruri vor ieși la un moment dat la suprafață și vor ajuta.
Interviu Esca cu Michel Drucker: „Știi care este secretul? Eu sunt clasic. Cumva ca și tine. Atâta vreme cât nu încerci tot timpul să fii extrem de modernă, să fii în pas cu moda și ești clasic, clasicul nu se demodează niciodată.”
Când ești tânăr, e important să existe cineva care să te coordoneze, e important să asculți, dar ca să asculți, persoana respectivă cred că trebuie să te facă să ai încredere în ea, trebuie să te facă s-o admiri, pentru că și asta e important.
Dacă îți dorești să exiști pe termen lung, trebuie sa-ți consumi bateria în etape lungi.
Cornel Amariei – inovația este uneori un accident
Despre el trebuie să spun că e una dintre cele mai inteligente persoane de pe planetă. A învățat să citească la 3 ani, la 14 ani deja avea medalii pentru invențiile sale pentru securitatea locuințelor, iar acum, la 24 de ani are sute de invenții în palmares și peste 50 în curs de patentare și este manager de inovare la Continental, producătorul de anvelope (al 4-lea din lume).
Inovația vine dintr-o mie de locuri, niciodată de unde te aștepți și, uneori, este complet un accident.
Innovation must meaning sau, în general, make meaning.
Adevarul este că inovația și creativitatea vin din a lua pur și simplu ceva din stânga și din dreapta și să le combini pentru prima dată, dar viața academică și viața industrială, să-i spun așa, ne învață să ne uităm într-o singură direcție și e foarte important să ramai și să fii adeptul mai multor diversități, să încerci un pic de acolo, un pic de acolo, să faci de toate.
Cu siguranță, pasiunea să existe în ceea ce faceți, foarte multă atenție la detalii și la fiecare lucru și, chiar ceea ce iarăși este o chestie completă și durează ani ca s-o înveți, să te gândești mai întâi la utilizator și apoi la ce vrei să oferi.
Mihaela Noroc – dacă am împroșca cu dragoste!
Mihaela este cea care a început și dezvoltat proiectul Atlas of Beauty. Acest proiect a ajuns șa CNN sau BBC, apoi s-a transformat într-un album de artă, care a devenit bestseller în piețe din Japonia până în Germania.
Ce lume frumoasa ar fi dacă toți am împroșca cu dragoste; cred ca n-am mai avea probleme și suferințe
Tu abordezi omul respectiv pentru că te fascinează persoana respectivă, trece pe lângă tine femeia și, pe mine, uneori mă lasă și fără respirație. Îmi dau seama că ea este o operă de artă. Și asta e ceea ce mă motivează, în sensul că știu că există acolo ceva extraordinar, pe care ea nu-l vede de cele mai multe ori, din păcate, și trebuie să-i fac o fotografie. Uneori reușesc, alte ori nu.
Este extrem de greu să le faci pe toate și multe, multe femei reușesc să facă așa ceva (n.a. copii, familie și carieră) și, până nu ajungi tu să faci lucrul respectiv, n-ai cum să înțelegi prin ce eforturi trece persoana respectivă.
Sunt femei care nu sunt considerate frumoase, dar care ajung să fie inspiraționale și asta e mult mai important.
Vlad Voiculescu – să descoperi bucuria de a-i bucura pe alții
Cel mai bun lucru pe care îl pot face părinții pentru un copil e să-i arate, din când în când, că are o valoare, indiferent ce face, și să-l încurajeze.
Cred că e esențial să descoperi bucuria de a-i bucura pe alții sau bucuria de a-i ajuta pe alții, destul de devreme.
Dacă faci lucruri bune, și dacă îți pui sufletul și energia și timpul pentru a face niște lucruri, asta vorbește de la sine, într-o măsură mult mai puternică decât orice altceva.
Avem nevoie de politicieni care nu au nevoie de politică.
Alex Coteț – contextul dă valoare poveștii
Alex, în afară că este imaginea clipurilor ZOOT, este scenarist, regizor, editor etc. La Webstock 2018 a avut și el câteva idei numai bune de notat.
Contextul dă valoare poveștii. Structura este aceeași.
O poveste bună folosește construcția BUT & THEREFORE, iar una proastă folosește AND.
Brandurile urăsc conflictul, așa că fac orice să îl evite, dar conflictul poate fi bun. De exemplu, campania Count the pocc s (world s biggest asshole).
Laurențiu Dumitrescu – ideile trebuie sa aducă o soluție la o problemă
Pe lângă faptul că a prezentat 3 studii de caz dintre campaniile cele mai de succes ale agenției sale, Laurențiu a mai scăpat, pe ici, pe colo, câteva idei foarte bune.
E o căutare nebună a creativității. Toți o caută, toți o doresc. E ca o obsesie. Dar trebuie să ne oprim și să ne uităm ce vor clienții.
În era mobile e important ca video să aibă sens și fără sunet
Creativitatea e bună, dar trebuie să fie un balance. Nu doar să fie creativ, ci să rezolve o problemă. Să aducă o soluție la o problemă reală.
La final, câteva date despre digital și social media
2.4 bilioane smartphone users
90% imagini online sunt cu camera telefonului
Business – oamenii încă sunt atenți la branduri pe instagram
1/2 Insta stories sunt urmărite cu sunet
80% dintre userii instagram urmăresc un business
75% actioneaza dupa ce au fost inspirați de o postare
60% află despre produse sau servicii de pe Instagram
1/3 cele mai vizionate stories sunt de la business-uri
***
Am pus mai jos câteva fotografii de la activările Webstock 2018 de pe holurile Hotelului Marriott, unde a avut loc evenimentul, ca și în anii precedenți.
Să nu uit să menționez două chestii. Prima chestie a fost opțiunea de a comanda prânzul la McDonald s postând comanda pe instastory-ul propriu. Da, am primit comanda întreagă, plus o plăcintă pe care nu am comandat-o, dar a fost super bine venită. A doua chestie faină este faptul că, dacă dorești să vezi care au fost câștigătorii de anul acesta la Webstock Awards, intră aici și verifică câștigătorii fiecărei categorii.
1 Comentariu
[…] despre cum să îți administrezi contul de Instagram, mai găsești câteva informații în articolul acesta, dar și în acesta. Dacă mai ai și alte informații prețioase legate de Instagram și vrei să […]