web analytics

Când e momentul să ai un job nou?

Ieri te considerai norocos că ai jobul ăsta, dar azi e infernal la job, mâine cine știe prin ce carusel de trăiri te poartă atmosfera și cadrul profesional de la job? Este destul de dificil să faci o distincție între lipsa de satisfacție normală, cea care apare din când în când la orice loc de muncă și jobul nepotrivit pentru tine. Dar cum reușești să clarific acest aspect? Cum deslușești dacă e momentul să o iei din loc sau dacă sunt doar hopuri temporare, care vor dispărea și totul va fi din nou minunat la job pentru tine?

Cum îți dai seama dacă ai nevoie de un job nou?

E destul de dificil să îți schimbi locul de muncă și poate avea un efect negativ asupra carierei tale, dar mai rău este să păstrezi un job care te nemulțumește total. Îți poate afecta nu doar dezvoltarea profesională, dar poate avea un impact puternic asupra relațiilor personale și asupra sănătății tale din cauza stresului constant la care te supui singur.

Pentru a te ajuta să îți dai seama dacă ai nevoie de un loc de muncă nou, am făcut o mică listă pe care te invit să o studiezi și să te analizezi cu sinceritate pentru a afla răspunsul real.

  • Repeți de zeci de ori într-o săptămână că îți dai demisia sau că ar trebui să îți cauți un alt job de muncă? Nu ai făcut nimic în direcția asta, dar clar ceva este în neregulă. Altfel nu ai mai spune de atâtea ori că renunți la job,  nu? Poate ar trebui să fii mai atentă și să afli de ce faci astfel de afirmații.
  • Ești lipsit(ă) de entuziasm în ceea ce faci. Totuși, aici trebuie să descoperi dacă este vorba de o lipsă de interes la nivel general sau doar legată de ceea ce faci în fiecare zi. Dacă, în general, îți place ceea ce faci, atunci nu e cazul să te gândești la o demisie, pentru că la orice job mai sunt și zile mai puțin bune.
  • Nu îți dorești să faci ceea ce face șefa/șeful tău. Este posibil ca, la un moment dat, să fii promovat și să ajungi în locul superiorului tău. Dacă nu te atrage deloc această idee, atunci ar trebui să te gândești care e planul mai departe. Colegii tăi ar putea fi promovați și acest lucru va crește nivelul tău de nemulțumire.
  • Nu faci față jobului tău. Dacă acest lucru se întâmplă mereu, în ciuda faptului că tu depui cele mai mari eforturi să te îmbunătățești, e momentul unei auto-evaluări, pentru că e posibil să nu ai abilitățile necesare acelui job. Sau poate șefa/șeful tău nu te-a poziționat pe jobul potrivit abilităților tale.

Salvezi nu doar sănătatea ta, ci și banii companiei

Am citit despre un studiu Gallup realizat în anul 2017 care a evidențiat faptul că un angajat lipsit de motivație și de entuziasm față de ceea ce face costă compania respectivă o medie de 34$ din salariul lunar al acestuia. Este foarte clar faptul că, dacă nu ești motivat, acest lucru afectează calitatea muncii tale. Prin urmare, dacă nu ești fericit unde lucrezi, dacă îți dorești să faci altceva, dacă nu simți că ești apreciat acolo, fă-ți și ție, dar și companiei un serviciu și părăsește-o.

Nu doar că ești demotivat, dar vei ajunge în situația în care vei da semne severe de stres cronic , ceea ce înseamnă că relația cu colegii va fi afectată, acest lucru putând duce la relații tensionate între colegi, astfel rezultând o îndeplinire defectuoasă a sarcinilor de serviciu. Prin urmare, mai multe pierderi și pentru tine și pentru companie. E momentul să pleci.

Ai hotărât că trebuie vrei un job nou?

Înainte de a te afunda în căutări de joburi potrivite pentru tine, ar fi cazul să te ștergi de praf puțin, să te reorganizezi intern, să îți refaci imaginea proprie dar și în CV. Nu uita că tu ești un BRAND. Unul pe care trebuie să îl vinzi atât de eficient încât să poți fi descoperit de angajatorii care caută fix ceea ce îți place ție să faci.

Nu ascunde defectele. Ești om. E clar că le ai. Dar trebuie să știi să te prezinți în așa fel încât angajatorul să îți vadă potențialul și sclipirea în cea mai scurtă vreme și să știe că are nevoie de tine, că tu ești persoana de care are nevoie.

Job nou? OK. Dar unde?

După asta, poți începe căutările. Dar până să deschizi browserul și să dai search, îți spun un mic pont. Cei de la Deutsche Telekom Services Europe fac angajări. Am avut ocazia de curând să merg într-o vizită la ei și am făcut un mic tur al birourilor. Apoi am mai și auzit câteva povești ale unor angajați de acolo, care au pornit de la poziții Junior și, cu ajutorul companiei, care le-a pus la dispoziție o multitudine de modalități de dezvoltare personală și profesională, au acum cariere impresionante.
Mi s-au părut foarte aractive și beneficiile și recompensele oferite angajaților pentru că își fac bine munca. Adică nu doar că muncești și ai satisfacția lucrului bine făcut, dar mai ești și apreciat și sprijinit să te dezvolți și mai mult. Lucru ce mi se pare logic, în folosul companiei, nu doar al tău. De ar înțelege acest aspect toate companiile!

Dacă îți dorești un job normal, nu joburi care nu par a fi normale, ca cele de aici, dă CLICK  pentru a vedea lista actualizată permanent cu joburile disponibile la DTSE România. Dacă dorești să le trimiți un CV pentru a le povesti mai multe despre tine, folosește adresa de mail careers@telekom.com. Asta doar dacă vrei să faci parte și tu din echipa care face astfel de petreceri la birou și viața ta să fie colorată în magenta. 🙂

job nou

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu