web analytics

Când devenim maturi și ce este maturitatea?

maturitatea

Toată copilăria mea mi-am dorit să cresc odată, să termin cu școala și să îmi iau viața în mâini. Abia așteptam să devin matură. Partea cea mai nasoală este că mi-am luat viața în mâini, dar nu știu dacă am reușit să devin și matură. Poate doar am crescut. Maturitatea?Să fie doar un gând de viitor?

Cine stabilește ce înseamnă să fii matur?

Cine spune când ai reuși să devii matur? Și dacă nu ai reușit, ce e de făcut? Există undeva o școală de maturizare? Există un loc unde să te duci să mărturisești că ai încercat și ai încercat să devii matur, dar ai eșuat lamentabil?

Matur înseamnă să uiți să ieși din casă pentru a te bucura de viață? Maturitatea înseamnă să te uiți în ograda vecinului și să mori de ciudă că iarba lui e mai verde? Sau poate că e vorba despre ochelarii de cal pe care îi pui să troneze pe nas?

matur

Care e definiția maturității?

Nu știu care o fi definiția oficială a maturității și nici nu mă interesează la acest moment. Eu cred că maturitatea înseamnă să fii asumat, să ai o dorință de a deveni mai bun decât ești, de a te dezvolta și de a ajuta și pe cei de pe lângă tine să se dezvolte. Să nu fie nevoie de cineva care să îți reamintească în mod constant ce ai de făcut. Să nu conteze toate mizilicurile prostești, să nu te mai superi pentru că…eu știu? cineva a uitat toate detaliile unei discuții. Mai înseamnă și să conteze cuvintele celui de lângă tine mai mult decât ceea ce zic ceilalți, să nu îți fie permanent teamă că o să pierzi persoana cea mai importantă pentru tine (cu atitudinea asta, chiar o vei pierde).

Matur înseamnă să ai curaj să îți înfrunți cu respect părinții sau prietenii atunci când e vorba de viața ta. Să ai curaj să îți susții punctul de vedere referitor la cum, cu cine sau unde vrei să trăiești. Părinții și prietenii da, trebuie menajați în măsura în care nu intervin prea mult în viața ta, încât ajungi să trăiești cum vor ei și nu cum vrei tu.

amuzant

Maturitatea înseamnă să ai curaj să o iei de la zero

Chiar dacă e greu. Înseamnă să ai curaj să recunoști că ai greșit și că trebuie să dai reboot. Maturitatea este să accepți sfaturi, să accepți critici. Să accepți cuvintele cuiva care nu își dorește decât să devii cea mai bună variantă a ta. Care vede în tine ceva mai mult decât vezi tu și se străduiește să te ajute să ajungi acolo.

Matur este să nu te răzbuni. Să accepți erorile tale și ale altora. Doar sunteți oameni. Să nu te lași prins într-o horă a gândurilor negre și a dorințelor de rău la adresa altora.

Ești matur când accepți că poți să iubești pe cineva enorm de mult și totuși să nu fiți potriviți unul pentru celălalt. În ciuda iubirii ăleia mari. Și asta este ok. Nu e vina nimănui că fiecare dintre voi scoate ce e mai rău la suprafață în celălalt.

Concluzie

S-ar presupune că până la sfârșitul acestui text m-am lămurit dacă sunt sau nu matură. Ei bine, nu. Astea sunt doar gânduri răzlețe, poate amintiri sau poate gânduri de viitor. Poate până mor aflu dacă sunt sau nu matură. 😛

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu