web analytics

Calul indianului Talpă Iute

AVBS credit rapid

Intru în încăpere. Atmosfera este încărcată. Este ultima șansă pe care o avem cu acest client important. Înaintea mea au mai fost refuzate încă 2 propuneri de strategie de promovare a unuia dintre produsele clientului, iar eu eram ultima speranță. Dacă nu reușesc, pierdem unul dintre principalii noștri clienți.

prezentareAm zâmbit celor 2 bărbați plictisiți și femeii ce părea a fi șefa, în timp ce mă îndreptam spre scaunul meu.

– Bună ziua! Sunt Rahela Petrescu și eu sunt cea care vă va convinge că noi trebuie să ne ocupăm de produsul dvs.

Cei 3 s-au uitat neîncrezători spre mine în timp ce îmi aranjam planșele cu prezentarea spotului TV pe care îl pregătisem și notițele pentru ce urma.

– Să începem, am spus încrezătoare și apoi am derulat textul spotului, în timp ce însoțeam textul de benzi desenate.

”Imaginați-vă un peisaj sterp, în preerie. Un Indian călare pe un Cal se îndepărtează de noi încet. Calul este bătrân și abia își târâie picioarele.

Se aude vocea naratorului:

– Talpă Iute, nu prea mai ești atât de iute ca odinioară! O să ajungi la satul tău peste o săptămână în ritmul ăsta!

Indianul ridică din umeri și își continuă drumul.

Naratorul insistă:

– Talpă iute, ai nevoie de un cal mai tânăr. Ce zici? Mă lași să te ajut?

Indianul se oprește, întorcând privirea interesată spre noi. Coboară de pe Cal și face focul. Cadrul se lărgește și din fumul focului se formează numele Credit Rapid. Apoi câteva cuvinte cheie legate de acest credit – credit doar cu buletinul, fără adeverință de venit, trebuie doar să suni – în timp ce naratorul spune mai multe detalii despre Creditul Rapid AVBS.

– Creditul Rapid AVBS se poate contracta doar cu buletinul și nu ai nevoie de adeverință de venit. Primești creditul la doar câteva ore de la solicitarea acestuia prin telefon. Cu Credit Rapid se acordă sume mici de bani pentru perioade scurte de timp de 30-45 de zile.

chiliSe apropie cadrul, cu close-up pe Indian. Naratorul îl întreabă:

 • Acum ce zici, Talpă Iute? Te muți în România?
 • Credit Rapid, mai iute ca…un ardei iute?

Apare  un Mexican mirat. Indianul face o față ciudată, dă din umeri, iar Mexicanul dispare. Tot Talpă Iute:

 • Mai iute ca…Pană Albă?

Apare Calul bătrân al Indianului și Indianul dă trist din umeri. Calul dispare. Tot Talpă Iute:

– Mai iute ca…(ridică un picior și se uită la talpa lui murdară) Talpă Iute?

Țâșnește în picioare și o rupe la fugă spre o clădire care apare în peisaj și pe care scrie AVBS Credit. Iese de acolo imediat, călare pe un cal și o rupe la fugă, îndepărtându-se de noi.

avbs-credit1Cade un carton pe care sunt detaliile importante despre credit, cum ar fi perioada de acordare, site-ul www.avbs.ro/credit-rapid,  și naratorul spune:

– Creditul Rapid AVBS. Mai iute ca … Talpă Iute!

Din dreapta cartonului apare capul Indianului care spune:

– Iute? M-a chemat cineva? (dispare)

Din partea de sus a cartonului apare, din stanga, Mexicanul, care fură un ardei iute ascuns pe carton printre informații.

Totul se face negru, rămânând în urmă piciorul murdar al Indianului, pe care și-l retrage și apoi ecranul se face cu totul negru. ”

– Ce părere aveți despre propunerea noastră de spot TV? Acesta ar rula pe TVR 2 și pe LynxTV România pentru a putea fi disponibil unui segment cât mai mare de persoane, TVR fiind televiziunea națională, iar Lynx TV România fiind o televiziune online urmărită de tineri. De asemenea, ar putea fi interesante niște ”pastile” la televiziuni – rubrici de 5 minute – în care să explicăm termeni bancari, modalități de acordare a creditului, motive pentru respingerea creditului și alte teme de interes, sau filmulețe de genul acestuia:

– Și aceasta este întreaga campanie?

– Nu, desigur! Mă gândesc la o campanie unitară în online și offline. Să folosim Indianul, Mexicanul și Calul în printuri inspirate din spot, poziționate pe billboard-uri de lângă mall-uri – acum toată lumea merge la mall -, lângă facultăți – pentru studenții cărora li se strică laptopul sau bicicleta – lângă agenții de voiaj importante – pentru cei care vor să plece în vacanțe dar nu au destui bani. Desigur, campania aceasta va fi și pe site-urile mall-urilor, cinema-urilor, agențiilor de voiaj – bannere pe home page și pe paginile cele mai vizitate ale site-urilor.

– Mai aveți ceva să ne comunicați din strategia dvs. de promovare offline?

– Ce părere aveți de un parteneriat cu Metrorel în București, care să afișeze pe 2 linii de metrou – cele mai folosite – în vagoanele trenului, printurile de care vă spuneam mai sus? În metrou lumea se plictisește în general și dacă are ceva de citit este încântată. Plus că îi va rămâne în subconștient și numele și produsul. Desigur, dacă le oferim și o aplicație AVBS realizată de Creadiv, în care să găsească toate informațiile prezentate în rubrica TV, plus o modalitate de cerere a creditului prin intermediul aplicației, totul s-ar lega foarte frumos, am spus eu zâmbind mândră de ideea mea.

– În online mai aveți și altceva gândit în afară de spotul TV pe televiziunea online?

femeie– Vă propun campanii Google și Facebook care să targheteze în principal studenți și, în general, persoane între 18 și 45 de ani. Apoi ar funcționa și o campanie cu bloggeri, care să promoveze Creditul Rapid în mod creativ, linkurile din articole ajutându-ne și pe partea de SEO. Apoi ar mai fi site-urile de comunicate de presă – cum ar fi www.comunicatedepresa.ro , unde putem publica advertorialele noastre. Cam aceasta ar fi strategia pe care vă propun să o aplicăm pentru a obține rezultate maxime. Ce părere aveți? îi întreb cu un nod în gât.

S-a lăsat liniștea. Cei 3 au schimbat priviri și apoi notițe de pe agendele lor. Au șușotit puțin între ei, apoi s-au întors spre mine și femeia – care era șefa celor 2 bărbați, așa cum bănuisem – mi-a spus:

– Aveți o săptămână să ne prezentați bugetul campaniei de promovare. Rămânem clienții dvs. Vă mulțumim. Ținem legătura, a mai spus ea, în timp ce s-au ridicat toți 3 și s-au îndreptat spre ieșirea din încăpere.

Am așteptat câteva secunde după ce au ieșit și m-am întors către colegii mei, care stătuseră tăcuți toată prezentarea mea.

– Am reușit! Haideți, avem mult de lucrat pentru bugetul acesta. Ovidiu, tu ia legătura cu Metrorel. Alina, tu contactează toți bloggerii din lista noastră și cheamă-i la o întâlnire. Elena, te rog să vorbești cu Mirela de la TVR și…

Articol scris pentru Superblog.

Surse media:

pexels.com

pixabay.com

youtube

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

2 Comentarii

 • Reply Alina, AVBS Credit 3 decembrie 2016 at 2:21 pm

  Foarte bun și original articolul, îți mulțumim mult!
  Mult succes!

  • Reply Rahela 3 decembrie 2016 at 8:56 pm

   Mulțumesc de apreciere și comentariu! 🙂

  Scrie un comentariu