web analytics

La Regină te duci DOAR în black tie

black tie

Nu știu dacă ați înțeles exact ce am vrut să spun. Ideea nu era că dacă ajungi în audiență la Regină (poate fi și Rege) ținuta trebuie să fie black tie, ci că trebuie să porți DOAR o ”black tie”. Adică să fii îmbrăcată doar într-o cravată neagră.

De unde și până unde DOAR black tie?

Ei bine, în anii facultății și mulți înainte și după (unii ar spune că și acum), m-am opus cu pasiune normelor. Nu mi-au plăcut și nu îmi vor placea niciodată. Mai ales când profesoara de limbă engleză te întreabă cu ce te-ai îmbrăca dacă ai ajunge în audiență la MS Regina Elisabeta a II-a. Evident că toți cei dinaintea mea au făcut apel la toate sinapsele vinovate de creativitate. Au reușit să născocească o ținută cât de cât decentă, măcar aproximativ adecvată ocaziei menționate.

Dar cum vă spuneam, eu nu-s omul normelor. Așa că atunci când mi-a venit rândul, ținuta imaginată de mine conținea DOAR o cravată neagră (black tie) și multă atitudine. Evident că răspunsul meu a trebuit argumentat și dezbătut, dincolo de ilaritatea opțiunii mele vestimentare.

rochie lungăDar trecând peste acest mic detaliu referitor la viața mea imaginară în apropierea regalității, pot spune că îmi plac evenimentele cu dress code ”black tie”. Cui nu i-ar plăcea să își expună partea glamorous într-o rochie de seară, pantofi stiletto (atenție și la pantofii partenerului, să nu strice tot efectul creat de tine 😉 ). Ah, să nu uit: toate completate de un machiaj și o coafură pe care oricum în altă parte nu ai putea să le porți. De exemplu, pentru mine, rochia din stânga este mai mult decât opțiunea perfectă pentru un eveniment glamorous, dacă ar fi să pot să mă îmbrac cum vreau eu.

Dacă aș merge acum în audiență la vreo regină?

Ei bine, dar dacă este să merg în audiență la Regina Angliei, poate o mică părticică din mine ar ține morțiș să nu îmi trădez varianta mai tânără și să optez pentru ”DOAR black tie”. Însă oricât de atrăgătoare ar fi încă ideea pentru mine, între timp am învățat că să fii constant nu este întotdeauna o idee bună. Mai ales când ai de vizitat o doamnă în vârstă cu mulți bodyguarzi, iar tu nu porți decât oficiala cravată neagră. 🙂

rochie de ocaziePrin urmare, sunt sigură că aș alege o rochie elegantă (nu exagerat), care să nu fie prea ”scorțoasă”; cu alte cuvinte, o rochie ce mi-ar permite să fiu eu însămi și să mă mișc în voie. Cum e asta. Nu e nici prea-prea, nici foarte-foarte. Adică nu e nici prea sobră (deși e o rochie neagră la urma urmei), dar nici nu e prea sexy sau nepotrivită ocaziei. Dacă îmi pun niște pantofi eleganți ca pantofii de lac pe pantofi eleganțicare îi găsești aici, o coafură lejeră, dar îngrijită și fresh, fără fixativ și tapări inutile ale părului, totul ar fi perfect.

 

 

Ponturi vestimentare pentru viață

Pentru că tot am ajuns să descriu ținute black tie și preferințele mele vestimentare, hai să spun și câteva CE SĂ NU FACI atunci când ajungi în audiență la vreo regină, dar și în general:

Încearcă să îți expui cu moderație spatele. spate gol

O ținută mult prea provocatoare transmite mesajul greșit. speech

Lungimea contează și la rochie! Fii generoasă! marilyn monroe

Bine, se ridică o altă întrebare: de ce aș ajunge eu în audiența asta importantă? Never say never! Nu vreau să uit vreodată că SUNT CINEVA și că SUNT IMPORTANTĂ. Cum suntem fiecare dintre noi! 🙂

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016! 😉 

Surse media: 

pixabay.com

giphy

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu