web analytics

Berăria H – Top 3 preparate din meniu

Berăria H București

Am remarcat că tendința ultimilor ani în online-ul gastronomic este să prezinte și să recomande cititorilor locuri funky, hippie, ciudățenii, orice, numai să fie ”altfel decât ceilalți”, în rând cu trendurile internaționale. Ei bine, îmi plac unele dintre aceste locuri, sunt interesante, mâncarea, de multe ori, bună. Dar le lipsește ceva. Acel ceva care te face să revii mereu nu doar pentru că e la modă localul, ci pentru că îți place atmosfera și cum te simți acolo. Ei bine, sunt câteva astfel de locuri prin București și sunt sigură că ați auzit de ele deja, așa că nu mai fac o listă cu aceste locuri.

M-a făcut mama gurmandă

Nu am ce să fac. Doar să vorbesc despre un fel de mâncare care îmi place este o poveste în sine. Fără să îmi dau seama, așa de cu entuziasm recreez mirosuri, texturi și arome din cuvinte, că ăl’ de mă ascultă leșină în chinuri groaznice de poftă. Și nu mănânc oricum. Eu chiar sunt definiția expresiei a mânca din ochi. Și chiar așa aș face, dacă s-ar putea. De aceea, mâncarea trebuie să fie … frumoasă, ca să îmi placă. De exemplu, mai jos este prânzul meu trist că este la dietă. 😛

Nu doar că nu pot să țin diete cu restricții prea mari, care nu îmi permit să folosesc condimente și în timpul cărora nu pot să mănânc în oraș, dar mereu am ales stiluri de viață mai degrabă, nu am cântărit mâncarea și ce mâncam avea gust cel puțin bun.

Și uite așa, tot căutând online recomandări de locuri cu mâncare bună pentru vizita unei prietene, am dat peste câteva recomandări despre Berăria H. Și am zăbovit puțin pentru că, de câte ori am fost acolo, am ales niște preparate care chiar mi-au plăcut. Dar prea puține spuneau ce să mănânci acolo ca să nu dai greș. Așa că m-am ocupat eu să fac un top al mâncărurilor cele mai bune – din perspectiva mea, desigur – din meniul Berăriei H.

Locul 3 – Spanac quattro formaggi

Berăria H

Încep clasamentul în sens invers cu un preparat pentru vegetarieni. Nu am cum să nu mă gândesc la ei, având în vedere că, în mare parte a timpului – sunt și eu vegetariană. Iar când văd cuvintele astea 2 – ”quattro formaggi” pe vreun meniu, mă simt ca și exploratorii de pe vremuri, când descopereau pepite de aur. Zici că nu am mai mâncat de 2 luni cel puțin sau că mâine lumea se termină și eu rămân nemâncată.

Știm cu toții cât de sănătos este spanacul și că ar trebui să fie adesea în dieta noastră, în cantități suficiente, pentru ca organismul nostru să se poată bucura de toate beneficiile lui. Nu știu câte avantaje are pentru organism acest spanac quattro formaggi, dar știu că, din când în când, mai fac câte un rabat la stilul de viață sănătos și mai adaug ingrediente doar pentru plăcerea papilei mele.

Acuma aș putea să vă spun că spanacul celor de la Berăria H este crescut cu lacrimi de unicorn și că este îngrijit de însăși Zâna cea bună în Grădina Împăratului Verde, ca să pricepeți cât este de bun. Dar nu voi face asta. Doar vă voi spune că ar trebui să îl încercați. Cine știe? Poate chiar vă place! 😉

Locul 2 – Cârnați de vită cu nucă și prune

Berăria H

În mod normal, cârnații sunt pe primul loc cam în orice top al preparatelor favorite în țara noastră. Românii sunt mari amatori de cârnați. La mine sunt doar pe locul 2 pentru că nu sunt foarte încântată să mănânc cârnați des. Daaar, acum depinde și cum sunt făcuți, cât de aromați sunt, textură etc.

Cum am ajuns eu să încerc cârnații de vită de la Berăria H? Dacă vrei să mă determini să aleg ceva anume dintr-un meniu, combină-l cu alte ingrediente alături de care sună interesant. Și poți fi sigur că îmi va atrage atenția. Așa a fost și cu cârnații ăștia de vită cu nucă și prune. Eu una nu am mai auzit de alăturarea asta. E adevărat că nu sunt un fin cunoscător al cârnaților. Dar îmi amintesc de copilăria mea, când tata făcea în curte cârnați de vită sau de altceva. Cred că ăsta este motivul pentru care și acum am momente când îmi cad cu tronc cârnații.

Locul 1 – H Burger

Nu știu cum a ajuns burgerul ăsta să fie pe locul 1. Să fie de vină carnea de vită Black Angus, crescută doar pe puf de lebădă curcubeu și masată de marmote? Aș putea paria că este vorba de brânza Brie ce se lăfăie leneșă sub chifteaua de carne. Sau poate dulceața de ceapă cu care e unsă chifla pufoasă, care, deși sună ciudat, este delicios de bună?

Orice ar fi, sunt bine combinate și îți lasă gura apă numai când îl vezi că se apropie de tine semeț, mândru de sine, de parcă știe că o să îți încânte papilele înainte de a le atinge.

Bonus – Carrot Cake

Berăria H

Nu poți să te delectezi cu asemenea bunătățuri și să nu termini masa cu un desert pe măsura preparatelor consumate. Lista nu e foarte lungă în meniul Berăriei H, dar am găsit ceva ce să îmi placă. Carrot Cake. Recunosc că  am o slăbiciune pentru prăjitura asta. Bine, ca orice prăjitură, este mai bună făcută în casă, dar cum nu am timp de așa ceva, de ce să nu mă bucur de aromele de morcov udat zilnic de piticii Albei ca Zăpada? Că doar de aceea este atât de bună prăjitura asta. Altă explicație nu am găsit.

Chestiuțe interesante despre Berăria H

Acum că am terminat topul pe care voiam să îl fac, hai să vă zic și câteva chestii pe care nu le știi despre Berăria H. Mereu caut să descopăr istorioare interesante despre locurile pe care le vizitez, chestii pe care nu multă lume se deranjează să le afle. Asta pentru că îmi place să știu ”cu cine mă întâlnesc”.

Știai că:

→ Berăria H este cel mai mare restaurant din București?

→ Berăria H este cea mai mare berărie din SE Europei?

→ Pentru mai mulți ani, clădirea a fost un adăpost pentru artă. Însuși Ion Jalea a expus câteva opere în această clădire.

→ Berăria H are 3000 locuri, dintre care 2000 în interior și 1000 pe terasă?

→ Până acum, au fost organizate acolo peste 2000 de evenimente cu artiști români sau internaționali.

→ Peste 500.000 vizitatori vin în fiecare an în Orașul cu Chef de Viață, cum este numită Berăria H.

→ Berăria H are propriul festival de rock – Oktober Rocks!

––

Nu cred că există multe persoane care să nu fi auzit măcar o dată de Berăria H sau să fi fost măcar o dată acolo. Ai o mare varietate de concerte de calitate, spectacole și show-uri inedite pe care le oferă, mâncare delicioasă și un număr mare de tipuri de bere de încercat.

Orașul cu Chef de Viață este exact ceea ce ai nevoie la sfârșitul unei zile sau săptămâni dificile, pentru a uita de stres și de probleme.

Photo credit: arhiva personală și contul de Facebook al Berăriei H

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu