web analytics

Ce să nu lipsească din bagajul de vacanță

checklist

Nu știu cum sunteți voi, dar – pentru mine – bagajul de vacanță este un stres. De ce? Pentru că mereu uit chestii acasă și trebuie să cheltuiesc bani în vacanță pe chestii pe care aș fi putut să le am deja în bagaj. 

Ți s-a întâmplat să uiți lucruri importante acasă?

Recunosc, mie mi s-a întâmplat de multe ori să uit lucruri esențiale acasă, atunci când am plecat în excursii. Nu degeaba am un hashtag personal legat de cât de aiurită sunt: #SuntRătutită. 😛
De exemplu, o dată, am uitat să iau banii (coroane suedeze) cu mine. Era acum vreo 12 ani și nu era încă în trend să plătești cu cardul, pentru că erau comisioane mari. Noroc că mi-a pus cineva bani pe card și am avut și eu ce să cheltuiesc. 😊
Altă dată, am uitat cartea de identitate și a trebuit să mă întorc din drum în cea mai mare viteză, pentru a nu pierde avionul. Din fericire, am ajuns la timp! Într-o altă ocazie, am plecat cu gândul că voi conduce tot sudul Spaniei și o să fie super. A fost. Am uitat permisul de conducere acasă. Am avut noroc că vacanța mea s-a suprapus cu a unor prieteni și m-au luat cu ei cu mașina și am văzut mai mult decât aș fi reușit cu mijloacele de transport în comun. : )) Mă opresc aici, pentru a nu mă face cu totul de pomină în fața voastră. 

Lucruri esențiale ce să nu îți lipsească din bagaj

Dacă este o călătorie în afara țării cu avionul și, plecând de la premiza că ai verificat că nu există restricții/alerte în zona unde călătorești, atunci sunt câteva lucruri esențiale pe listă din start:

Pașaport/carte de identitate și viză, dacă este cazul – (și o copie a pașaportului/CI, în caz de ceva)
Permisul auto dacă vrei să închiriezi mașină la destinație. (Am uitat permisul când am fost în Malaga, deși tot itinerariul era bazat pe mine la volanul unei mașini)
Bilete de avion – mai bine folosești o aplicație, ca să nu pierzi boarding pass-ul. Been there, done that. Never again. (în aceeași excursie cu pierdutul a 2 avioane către România)
Carduri (cu bani disponibil pe ele, desigur – și aici am peripeții cu cerșit bani pentru bilet de autobuz către aeroport că spumpiseră biletul și eu rămăsesem cu o sumă prea mică, iar cardul de credit era blocat că uitasem să plătesc înainte să plec)
Asigurare de călătorie – te rog, nu pleca fără. (Am pățit să mi se facă rău de tot în aeroport și a fost nevoie de intervenția celor de la cabinetul din aeroport)
Transfer de la aeroport în oraș (dacă nu există metrou sau tren din aeroport)
Încărcător pentru telefon/laptop – fotografiile și video-urile, bată-le vina!
Power bank – altfel te oprești prin tot felul de baruri să îți încarci telefonul să faci poze. Ca mine în Granada.
Încălțăminte extrem de comodă, în special dacă ești genul care merge mult, ca mine. (Am mers o dată prin Roma și Ostia Antica cu cizme cu toc. Chiar nu a fost o idee bună! 😛 )

Dintre toate, voi vorbi despre asigurarea de călătorie. Vă recomand să cumpărați una care acoperă nu doar chestiuni de sănătate, dar și zboruri pierdute. De ce? Am reușit performanța de a pierde 2 zboruri pe o singură rută. Am plătit un zbor Malaga-București cât costă un zbor China-România. Dap. Cum așa? Nu mă întrebați, fac lucrurile astea în mod natural, fără efort. :))

Lucruri importante ce să nu îți lipsească din bagaj

Apoi vin celelalte chestiuni importante, dar nu esențiale pe care nu aș recomanda să le uiți acasă:

– Harta orașului/zonei
– Șal în caz că e prea răcoare în avion sau pe stradă și pălărie dacă e prea puternic soarele
– Adaptor de priză (dacă e cazul)
– Aplicație de traducere dacă nu știi deloc limba țării pe care o vizitezi
– Medicamente – dacă ai nevoie
– Șervețele/Spray dezinfectant(e)
– Balsam de buze și cremă de mâini (dacă e vânt, îmi veți mulțumi)
– Nu uita să rogi un membru al familiei sau un prieten să îți ude florile cât pleci.

Ai nevoie de un bagaj cât casa?

Probabil că te gândești că îți va trebui să ai cu tine un bagaj imens, pentru care va trebui să plătești în plus, pentru cală. Indiferent dacă este vorba de o călătorie în țară sau de un city-break în afara țării, îți va ajunge un bagaj de mână și o poșetă nu prea mare de umăr.
Ideea este să îți gândești ținutele foarte bine. Să se asorteze între ele și cu încălțămintea pe care o ai în picioare. Așa, poți combina hainele între ele și nu trebuie să renunți la a fi chic. Încă ceva foarte important pentru mine: cumpără-ți haine de călătorie care nu se șifonează.

Și ca să te conving că nu trebuie să umpli bagajul, îți voi spune că cineva din Budapesta deține acum 2 dintre puloverele mele albe faine, pentru că eu nu am mai avut loc în bagaj pentru rochia și fusta cumpărate în respectivul city-break. Și fiindcă nu am putut să renunț la alte haine – că îmi plăceau prea mult – a trebuit să port jumătate din bagaj când am plecat, ca să aibă loc toate suvenirurile luate. Și da, la aeroport am fost percheziționată, pentru că arătam dubios. Nu recomand. :))

Toate acestea fiind spuse, acum călătoresc doar cu un rucsac, dacă e vorba de 3-4 zile. Dacă e vorba de mai mult, atunci clar este nevoie de mai multe haine.

Și acum…Succes la împachetat! Ah, câteva poze cu bagajul meu înainte de reorganizarea obiceiurilor de călătorie și restul de după epifanie. Și câteva cu eșarfe și pălării, nelipsite în călătoriile mele. 🙂 


***
Acest articol a apărut în revista online HAPPY BUSINESS realizată de comunitatea HAPPY BUSINESS MOMS. 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu