web analytics

Ați văzut și voi standul cu sânge de la Mega?

Nu vă bucurați, nu veți putea cumpăra sânge de la Mega de acum înainte. Acesta este un produs imposibil de cumpărat. De fapt, este o campanie de promovare a donării de sânge. Este o campanie de educare a populației. Este o campanie prin care se urmărește nimic altceva decât a salva vieți. Vieți care contează.

Beneficii pe care le ai ca donator

Și știi care e faza cea mai tare? Că dăruind din sângele tău îți faci ție un bine. Pe lângă faptul că te vei simți minunat că ai ajutat pe cineva, că vei primi timp liber plătit de la serviciu, reducere la transport și tichete de masă, mai ai și alte beneficii ca donator.

În primul rând, ai o stare fizică mai bună decât cei care nu donează și reduci riscul apariției mai multor boli grave. Am făcut mai jos o listă cu alte beneficii pe care le ai ca donator:

– primești gratis un buletin de analiză cu rezultatele testelor pe care le-ai făcut

– ai dreptul la un examen radiologic și unul biologic anual gratuite

– primești tratament substitutiv cu fier, gratuit, dacă se descoperă că ai un deficit de fier sau vreun sindrom anemic dezvoltat din cauza donărilor repetate

– sângele este mereu împrospătat, imunitatea crește, iar riscul de accident vascular sau de paralizie se reduce cu 30%

– rezistenta organismului la șocuri crește

Ar putea fi sora ta, ar putea fi băiatul tău, ar putea fi părinții tăi cei care au nevoie de sânge. Nu sta pe gânduri. Mergi și donează sânge. O persoană are șanse mai mari să trăiască pentru că tu ai donat sânge. Te-am convins? Acum verifică-ți agenda și vezi când poți merge să donezi! 😉

 Photo credit: click.ro

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu