web analytics

Astazi am fost un pic vlogger

Vlogger la Flanco

Vlogger? Eu? Nu suna foarte mult a Rahela. Ei bine…nu suna deloc a Rahela. Dar stii si tu … sansele sa faci lucruri extraordinare, fara a iesi din zona ta de confort, nu sunt foarte ridicate.

Astfel incat, astazi, de voie, de nevoie, m-am lasat filmata din nou. De data aceasta la un dialog cu urmaritorii vlogului meu imaginar. Cum asa? Din fericire pentru mine, am fost selectata sa particip la ultimul curs organizat de cei de la Flanco impreuna cu Kooperativa 2.0, prezentat de Vlad Duleaun curs de #vloggingpesteasteptari.

Mai intai am fost introdusi in lumea crearii de continut video cu cateva chestiuni de baza cum ar fi faptul ca se vehiculeaza ideea cum ca lungimea unui video ar trebui sa aiba in jur de 3 minute. Apoi am discutat despre cum fac altii vlogging – mi-am confirmat ideea cum ca unii citesc un text compus de dinainte si nu practica vorbirea libera. Am mai aflat ca pe online se incarca 300 h / minut de continut video!!

Partea practica a avut 2 segmente. Primul a insemnat nu doar sa ies din zona mea de confort, ci sa supun inima la un efort fizic extraordinar, simtind la un moment dat ca imi va iesi din piept si se va ascunde printre rafturile cu produse electronice. Ca sa nu mai mentionez tremurul (sper eu, intern).

Vlogger #pesteasteptari

Vlad a montat un ecran verde, 2 reflectoare, o camera video in fata set up-ului, s-au pregatit niste biletele cu cate un cuvant pe fiecare dintre ele si sa inceapa show-ul! Trebuia sa extragem pe rand, cate un biletel, sa ne asezam in fata camerei video si sa vorbim 15-20 secunde despre ce descria respectivul cuvant. Timp de pregatire a discursului aveai cam tot atatea secunde. Cand a venit si randul meu, in creierul meu a avut loc o explozie si totul a disparut.

Stiam ca, pentru a relaxa audienta, e nevoie de o gluma, ceva fun. Am incercat si asta. S-au auzit ceva rasete, dar pe mine nu m-a relaxat deloc. :)) Dar stiam ca daca vreau sa fac ceva, voi face acel lucru. In plus, imi place sa incerc lucruri noi si sa experimentez cat pot mai mult. Prin urmare, am pus capastru inimii, creierul a transmis calmante mainilor si am facut pe vlogger-ul. Exact ce am vorbit nu pot sa zic ca imi amintesc tot. E bine ca stiu ideile de baza. :))

Dupa aceasta parte practica, a urmat un alt fel de practica: postprocesarea sau editarea. Am invatat sa facem editare in vreo 3 feluri. A fost fun si mi-a placut. Abia astept sa primesc de la Vlad filmarea cu ce am inregistrat ca sa exersez pe mine ce am invatat la curs.

Ca niste concluzii ale zilei:

  1. Daca nu iesi din zona ta de confort, nu te distrezi atat de bine!
  2. Trebuie sa exersez mai mult vorbitul in public ca sa fiu mai relaxata, mai coerenta.
  3. Sa fac niste incercari de continut video (nu am pretentii de vlogger…deocamdata 😛 ).
  4. Sa citesc mai mult.
  5. Sa calatoresc mai mult.

Photo credits:

Pagina oficiala Flanco pe Facebook

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu