web analytics

Am bebe! Interzis la orice aparat de aer condiționat!

aparat de aer condiționat

Este o părere larg răspândită printre mămici cum că dacă ai bebe, ai interzis la orice aparat de aer condiționat. Da, așa este. Haideți să fim niște mămici pufoase, transpirate, congestionate și fericite! Pentru că așa vom avea cel mai mare succes ca mame. Newsflash! Lucrurile nu stau chiar așa.

Aș vrea să nu mor de cald dacă am bebe, se poate?

Dacă întrebarea este ”Poate bebe să stea într-o cameră în care funcționează aerul condiționat?”, atunci răspunsul meu este NU! Dar asta nu înseamnă că toată familia trebuie să stea într-o saună mare, generală, doar pentru că a apărut un nou membru al familiei.

Nu, dragi mămici, nu trebuie să asudăm și părinți și alți copii doar de dragul celui mic. Și nici invitații noștri nu au greșit cu nimic să plece cu hainele de pe ei ca o a doua piele… Trebuie doar să treci peste concepțiile învechite deja ale celor din jur și să raționezi.

Știm cu toții că un bebeluș este mai sensibil pentru că nu are un sistem imunitar bine format. Dar asta nu înseamnă că trebuie să leșinăm în grup de cald. Evident că există niște reguli pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să cumperi un aparat de aer condiționat, dar vrei să ai și un copil sănătos. 🙂

Cum conviețuiesc bebe și aparatul de aer condiționat?

– Aerul condiționat și bebe nu trebuie să se afle în aceeași încăpere.

– Aparatul de aer condiționat trebuie să aibă filtru.

– Curăță des filtrele aparatului de aer condiționat.

– Nu coborî prea jos temperatura în casă pentru a nu fi diferențe mari între temperatura din casă și cea de afară. (Asta e valabilă și la noi, nu?)

De ce am vrut să îmi cumpăr aparat de aer condiționat?

Eu locuiesc la apartament. Dormitorul este spre est, ceea ce mie îmi convine, pentru că ador soarele de dimineață. Dar livingul și bucătăria sunt pe partea de vest, adică vara am parte de după-amieze mult prea fierbinți pentru gustul meu.

Am rezistat cu stoicism 2 ani zicând că nu are rost să fac o astfel de cheltuială pentru 2-3 luni pe an. Dar anul acesta mi-am dat seama că starea mea de bine nu depinde de nimeni altcineva decât de mine. Nu am bebe, dar am un copil care încă este sensibil la aer rece, așa că m-am gândit de 2 ori (doar a durat 2 ani) până să mă hotărăsc. Dar acum, în toiul iernii este momentul perfect să cumperi aer condiționat, nu?

Uite ce am ales eu

În urma unor sfaturi de la prieteni, am dat căutare pe Google și pentru că nu îmi place să primesc ceea ce vreau condiționat, ce adresă poate fi mai interesantă pentru mine decât www.aerneconditionat.ro? :)) Mi s-a părut funny adresa web. Poate pentru că #SuntRătutită. :))

Ce specificații tehnice am căutat eu pentru mine? Să aibă o capacitate generală de 12000BTU, să aibă diverse funcții cool pe lângă cele obișnuite de răcire și încălzire, cum ar fi autodiagnoză, purificare, detectarea prezenței sau dezumidificare. Am găsit un aparat de aer condiționat cu toate cele de mai sus și, în plus are ceva ce va convinge orice femeie și mamă. Are filtru anti-alergeni, filtru anti-bacterian și anti-praf și deodorizant. Adaugă că are 3 ani de garanție și că datorită tehnologiei inverter consumul energetic va fi cu 30% mai mic și parcă sună din ce în ce mai tentant, nu?

Pe lângă acestea, are clasa A++ la capacitatea de răcire și A+ la cea de încălzire și este foarte silențios. Cel mai important pentru mămici este faptul că are un mod numit Confort care nu face curenți de aer. Parcă sună prea bine să fie adevărat nu? 🙂 Abia aștept să vină aparatul! Ah, dacă vrei să îți cumperi și tu, intră pe linkul de mai sus și caută ce ți se potrivește. 🙂

La vară Vlad poate veni înfierbântat de la joacă de afară și se va putea răcori fără a-l pune în pericol. 😀

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu