web analytics

Alege drumul potrivit dorințelor și visurilor tale

Dacă ar fi vreodată să mă întrebe cineva dacă aș schimba în vreun fel drumul ales până acum, răspunsul meu ar fi fără ezitare, nu. Nu aș schimba nimic. Nu. Am ales un chenar perfect. Perfect pentru a reuși să mă desfășor și să devin ceea ce sunt.

Cum ar fi să fiu eu drumul?

Mulți se gândesc cum ar fi fost să aleagă altă cale și îi vezi, precum niște clovni pe marginea drumului, gata să pască dintr-un drob umezit cu mii de lacrimi, al vieții lor trecute. Dar de ce ai alege asta?

Aș alege să fiu eu drumul. Aș vrea să pot să mă întind pe unde și cât vreau eu, de subseară și până după dimineața mușcată de raze calde de soarele ce își dorește doar să prelungească spre infinit momentul meu de plăcere împletit într-o eșarfă de mătase. Eșarfă ce stă ca un leagăn agățată de gâtul soarelui, ca un loc de joacă pentru un nasture nebun. Joaca lui era un moment de încondeiere fină în timp ce încearcă a etira urzeala mătăsii, să arate și clovnilor frumusețea drumului.

Ca drum aș lua multe forme, uneori aș avea benzi înguste, alteori benzi late. Uneori vor mai apărea găuri în drum, dar cu multă grijă, le poți astupa tu și totul redevine minunat. E un drum cu zâmbetul pe buze, căruia îi place să fugă alături de tine cât mai departe și să îți arate lumea cu totul. Să o descoperiți și să o asimilați în toate simțurile voastre.

Avantajele deținerii unui drum

Atunci când ești propriul stăpân al traseului tău, ai crede că tu decizi ce și cum. Ei bine, te-aș surprinde dacă ți-aș spune că drumul are drumul propriu? Că uneori te duce prin răsuciri chinuite la destinație, iar alte ori te duce pe cele mai line și mai blânde curbe acolo unde vrei? Dar un drum prea liniar plictisește și adoarme. Nu ai parte de aventură. Plus că, atunci când ai parte de un drum nărăvaș, devii maestru într-ale condusului. Asta dacă poți stăpâni toți caii odată.

Și mai știi ce ți-ar mai plăcea? Că nu trebuie să porți bocanci. Pentru că drumului îi place să îți simtă tălpile ce descoperă centimetru cu centimetru lățimea și lungimea căii pe care mergi. Nu trebuie să mergi doar pe mijloc. Îi place să îl știi pe dinafară. Să știi de ce te-a dus acolo sus, printre munți. Ai văzut cât de frumoasă e priveliștea? Ai ascultat liniștea? Nu te-ai bucurat că ești desculț ca să simți iarba curată?

Alteori se abate printr-o pădure deasă, de nu distingi unde se termină un copac și unde începe altul. Dar ai văzut că, din loc în loc, razele soarelui pătrund prin coroana deasă și îți arată că nu ești pe drumul greșit? Nebunul de drum te duce prin locuri nebănuite, ascunse, ferite de ochii omului de rând, accesibile doar celor care dețin drumul.

Ce dezavantaje ar putea fi?

Cum ai putea să te plângi că ai un drum aventuros? Poate doar dacă nu ai destulă putere interioară. Un drum trebuie și întreținut. Sunt ceva cheltuieli. Majoritatea alinturi, încurajări și aprecieri, care să îi arate că este apreciat. Să îi arăți că îi ești alături, indiferent de locurile pe unde ajunge. Că ești fericit cu drumul pe care îl ai  și că sufletul îți este plin. Atât de plin!

Bine, uneori va părea furios. Nu te speria. De multe ori nu este vorba despre tine. Sau supărarea nu este atât de mare pe cât pare. Îi place drama. Atunci e momentul să te așezi și să îi șoptești că ești fericit că ești pe drumul ăsta și să îl asigur de tot sprijinul tău. Vei vedea că toate curbele înnodate se întind ușor, ca și cum un uriaș fier de călcat ar netezi totul.

De restul se ocupă el. Drumul. Trebuie doar să ai încredere multă și să îi povestești tot ce simți și tot ce experimentezi. Se va bucura de trăirile tale ca și cum ar fi ale lui.

Surse media: pexels.com / youtube.com / arhiva personală

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

4 Comentarii

 • Reply eumiealmeu 19 mai 2017 at 10:30 pm

  cu tineeeeeee….

  • Reply Rahela 23 mai 2017 at 5:08 pm

   Yuhuuuuuu! Când? Acum? Hai! 😛

 • Reply Mirela 19 aprilie 2017 at 9:40 pm

  Sper din tot sufletul s iti urmezi inima si drumul si sa pasim si impreuna pe el <3

  • Reply Rahela 19 aprilie 2017 at 10:24 pm

   Drumul meu e fericit să aibă alături drumuri surori! Nu-i place singur. Plus că e mai fun cu companie bună! 😉

  Scrie un comentariu