web analytics

Ai vreun prieten ?

Se zice ca prietenii adevarati sunt pentru totdeauna. Si ca sunt prezenti cand ai nevoie de ei. Si ca te asculta si iti sunt alaturi chiar si cand tu sustii ca nu ai nevoie de sprijin. Tu ai un prieten?

Ce fel de prieten este acela care nu este langa tine atunci cand ai nevoie de el/ea? Ce fel de prieten este acela care dispare doar pentru ca se intampla ceva interesant in viata lui si nu are timp de tine? Unde este prietenia atunci cand il suni sa vorbesti despre problemele tale si el/ea te ignora? Poti spune ca a fost o problema de sincronizare?

Din fericire, desi am avut perioade cand mi-am indepartat prietenii, eu mai am cateva ramasite valoroase. Pe care le apreciez cu atat mai mult cu cat lupta pentru indepartarea lor a fost crancena. Si imi doresc sa ramana alaturi de mine. Si eu langa ei.

Prieteni ar trebui sa ne fie si iubitii, sotii, nu? Ar trebui sa fie primele persoane la care apelezi atunci cand ai nevoie de un sfat, de o critica, de ajutor, de sprijin, de o ureche sa te asculte.

Prieteni ne pot fi fratii si surorile, parintii sau chiar copiii. Oricine ne poate fi prieten, atata vreme cat poate sa nu judece, poate sa ne fie alaturi atunci cand e nevoie si care ne lasa sa le fim alaturi cand ei au nevoie.

Nimeni nu ar trebui sa refuze celuilalt favoarea de a ajuta. Pana si animalele se ajuta intre ele daca sunt ranite, daca sunt speriate sau daca au nevoie de o eschiva sa scape din calea primejdiei. Daca fiarele reusesc sa se ajute intre ele, noua de ce ne este atat de greu? De ce facem tot posibilul sa tinem pe ceilalti la distanta?

Unii ar argumenta ca prietenii te ranesc, ca te tradeaza. DA. Este foarte posibil sa faca lucrul asta. Dar si tu, la randul tau ai facut asta altora. I-ai tradat, i-ai lasat la greu. Poate nu recunosti acum sau poate nu ti-ai dat seama ca ai facut asta. Dar s-a intamplat. Gandeste-te mai bine.

Sau poate nu stii sa iti mentii prietenii si te minti singur spunand ca problema este de fapt la ei, nu la tine? Te izolezi si iti spui ca esti mai bine singur, ca ceilalti sunt o amenintare pentru siguranta ta si ca nu ai nevoie de ei?

Ei bine, gresesti. Nu ne este bine singuri. Nici macar singuri in 2. Altfel nu te-ai mai enerva cand cineva refuza sa mearga undeva unde ti-ar placea sa mergi. Te enervezi pentru ca ti-ar placea sa mai fie cateva persoane alaturi de tine. Ti-ar placea sa nu fii singur.

Dar stii ceva? Prieten nu inseamna ca poti sa faci din el ce vrei, ce iti place. Nu inseamna ca trebuie sa faca tot ce vrei tu, nu inseamna ca nu are un cuvant de spus.

Prieteni sunt cei care raman langa tine chiar si cand tu ii indepartezi cu toate puterile, cei care, chiar daca nu v-ati mai vazut sau vorbit de multa vreme, cand va vedeti, reluati de unde ati ramas, fara pauze ciudate, fara momente stanjenitoare. Sunt cei care te ajuta sa iti regasesti ritmul interior atunci cand viata te da peste cap.

Poti numi 3 prieteni adevarati? Sau macar 2? Straduieste-te! Unul! Macar unul!

Cine ne sunt prietenii? Ii stim? Ii simtim aproape? Sau suntem singuri mintindu-ne ca de fapt avem niste „frati” care ne asigura spatele?

Sursă media:

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/8e/32/cc/8e32cc463e5a60108bd8485d026c7c2b.jpg

 

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu