web analytics

9 bloggeri mari, cântăreți și bucătari #prinHD

În Hunedoara ar fi trebuit să merg ca blogger în primăvară, dar, din cauza unor circumstanțe deloc favorabile mie, am ratat acea ieșire. În toamna asta, când am primit din nou invitația, am făcut ce am făcut și am onorat invitația, cu cel mai mare drag! Prin urmare, ne-am strâns o trupă de bloggeri, printre care un cântăreț de folk și un meșter bucătar (chéf, cum ar veni).

O cântare Jos Pălăria!

Prima oprire de la București a fost la Deva. Cum de ce la Deva? Avea Mache recital folk la Cafeneaua Jos Pălăria. Cum care Mache? Marius Matache!

Ne-a trecut Mache prin diverse stări: ne-a făcut să râdem, ne-a făcut nostalgici, ne-a făcut să ne foim pe locurile noastre, că voiam să cântăm și noi cu el. Ceea ce am și făcut.

Iar fiindcă eram bloggeri din mai multe părți ale țării, ne-a fericit pe fiecare dintre noi cu câte o melodie reprezentativă zonei din care proveneam.

Și ca să nu ne fi bucurat doar noi, la fața locului, am pus mai jos una dintre melodiile interpretate de Marius. Recomand prezența la una dintre cântările lui Mache. Chiar e simpatic, amuzant și mai și cântă fain. 😉 Intră aici și vezi puțin din magia pe care a creat-o în cafenea.

Jos Pălăria – Cafenea dependentă de cultură

Nu pot să vorbesc de acest recital de la Deva, fără să insist puțin și pe cafeneaua în care a avut loc. Localul se autodefinește Cafeneaua dependentă de cultură. Și nu se laudă degeaba! Locul e înțesat de cărți, pentru adulți, pentru copii, pe diverse teme.

Partea cea mai interesantă este faptul că poți împrumuta cărțile respective și să le aduci înapoi după ce termini de citit. Copiii au spațiul lor amenajat deasupra, dar și unul mai în spate, plin de cărți și jucării. Pe acolo mai trec și două doamne care le spun povești copiilor. Prin urmare, dacă treceți prin Deva, vă recomand o vizită pe la Jos Pălăria! 😉

Despre restul, pe scurt

După concert, am ajuns la pensiunea unde am fost cazați. Fiind noapte, nu am văzut nimic la momentul respectiv, mai ales că eram foarte preocupată să nu cad pe multele scări care duceau jos, lângă lac. Dar a doua zi, cu soarele călduț de toamnă pe umeri, mi-a plăcut să mă trezesc lângă Lacul Cinciș. De ce? Iată mai jos de ce. 🙂

A doua zi a urmat o vizită la Complexul Agricol Integrat Avis 3000 și o incursiune în Ținutul Pădurenilor, o zonă de care, trebuie să recunosc, nu am auzit până la momentul vizitei în Hunedoara. Ziua s-a încheiat cu o cină delicioasă, preparată de chéf Alexandru Hora, care ne-a ațâțat nările intens până au fost gata mâncărurile. Iar o masă de asemenea calitate nu putea fi însoțită decât de niște vinuri pe măsură, unele chiar premiate. Vorbesc despre vinuri de la Sâmburești, despre care voi vorbi puțin mai mult într-un alt articol.

Credite foto și video: arhiva personală, Marius Mandache, Cosmin Bachnev, Daniel Botea, Marian Buzărnescu

#PrinHD este un eveniment organizat de Călin Bobora și Cosmin Bachnev. Evenimentul fiind sponsorizat de AVIS3000. Ne-au fost alături magazinele PRO HD & AB, Cafeneaua Jos Pălăria, Restaurantul Bistro ”Hai la Tinu”, cotidianul Glasul Hunedoarei.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu