web analytics

5 tool-uri FREE pentru Content Marketing

content marketing

Nu am postat prea multe chestii tehnice pe blogul meu, din simplul motiv că nu mă prea pricep. Și de ce să vorbesc despre ceva ce nu cunosc? Las pe alții, specialiști (sau nu) în domeniu. Dar uite că la Content Marketing am ceva habar, așa că m-am gândit să fac o listă de tool-uri gratuite pentru Content Marketing pe care poți să le încerci – dacă nu le-ai încercat deja. 🙂

Atunci când vine vorba de Content Marketing, mereu apar unelte noi de care te poți folosi pentru a crea conținut de valoare. Apar încontinuu aplicații și platforme și dacă ziua nu ar avea doar 24 de ore, parcă, parcă ai încerca să le verifici pe toate. Cel puțin eu așa aș face. 😛

Ca să îți ușurez puțin munca, m-am gândit să fac o listă cu 5 unelte FREE pe care le folosesc eu atunci când creez conținut la jobul meu sau când scriu pe blogul acesta sau pentru revista online pentru femei pe care am co-fondat-o.

Cu CANVA poți crea gratuit bannere și imagini

Companiile mari au la dispoziție un designer care practic se ocupă de această parte creativă și frumoasă a marketingului de conținut. Dar dacă nu faci parte dintr-o astfel de companie sau dacă vrei să îți upgradezi conținutul pe blogul sau site-ul personal, atunci uită-te puțin pe Canva.com.

canva

Eu m-am îndrăgostit instant când am descoperit site-ul ăsta. De ce? Pentru că e gratis în primul rând ( 😉 ). Apoi pentru că are o mulțime de formate (de la poze de profil pentru Facebook și până la layout-uri pentru ebook-uri), o multitudine de fonturi, culori diverse pentru text sau background, destul de multe imagini gratuite pe care să le poți folosi, dar și imagini contra cost, dacă vrei să go wild. Dacă nu te simți inspirat într-o zi, te poți folosi de layout-urile predefinite și vei obține ceva de calitate fără să îți bați prea mult capul.

Cu POCKET organizezi mai bine content marketing-ul

Pocket application

Orice Content Marketer știe că research-ul este foarte important în crearea de conținut unic și de calitate. Cel mai fericit este când are la un loc toate materialele adunate în timpul research-ului. Aici intervine Pocket, sau buzunarul virtual care te ajută să strângi articole, imagini (conținut, în general) pe care îl poți citi după ce termini research-ul. Partea cea mai bună este că poți accesa ”buzunărelul” chiar și dacă nu ai acces la internet. Un alt plus este faptul că există și o aplicație Pocket pentru mobil (Android și iOS).

PIXABAY te scapă de grija drepturilor de autor pentru fotografii

Pixabay

Având ceva special pentru fotografie, nu am vrut să iau fotografii fără să le menționez autorul sau site-ul de pe care sunt luate. Dar nu îmi place cum arată acel Sursă la finalul articolului. Nu pare a fi profi. Așa că atunci când am descoperit Pixabay, am fost foarte încântată. Pixabay și sora lui Pexels te lasă să le folosești imaginile fără să fie necesară menționarea site-ului sau autorului. În plus, poți să le folosești și în scopuri private, dar și comerciale. Yuhuu, nu-i așa?

Poți crea animații haioase cu Boomerang

Da, l-am folosit și în scopuri personale. Și mi-a plăcut ce a ieșit. 😛

Do you want to go to work today? :)) #work #video #morningface #morninghumor #morning #rătutită

A video posted by Blogger #SuntRătutită (@rahelap) on

Boomerang-ul este o animație pe care platforma (a lui Instagram) o crează instantaneu și o dă înainte-înapoi, într-o buclă. Este și foarte ușor de folosit: după ce descarci aplicația pe telefon (Android și iOS) descoperi ceva interesant/amuzant, apeși butonul și apoi încarci pe Instagram sau Facebook sub formă de video.

Oferă și primește inspirație cu Slideshare

Dacă ne gândim că în 2015 Slideshare a avut 4 miliarde de vizualizări, s-ar putea să ni se pară o idee bună să vedem despre ce e vorba. De la pisici, la dezvoltare personală și până la marketingul nostru, găsești pe Slideshare orice. Practic este cea mai mare platformă din lume generată de utilizatori.

Slideshare

Odată intrat în vârtejul Slideshare, ai 2 opțiuni: ori cauți conținut și faci research, ori faci tu conținut pe care să îl citească alții și astfel, să fii o sursă de inspirație. Dacă ai conținut care încă mai este valabil, urcă-l pe Slideshare ca să ajungă la persoane care ar putea fi interesate de respectiva temă.

E vremea bonusului!

Ca Bonus vă menționez site-ul Mockerie care vă ajută să vedeți cum arată blogul sau site-ul vostru pe diverse device-uri. Mi se pare un tool cool pentru content marketing pentru că nu mai trebuie să faci tot felul de simulări cu design guy. Intri pe site-ul ăsta și descoperi exact cum se vede blogul/site-ul tău pe diverse tipuri de device-uri.

Voi ce Tool-uri FREE folosiți? Care sunt preferatele voastre?

Spor la creat de conținut de calitate. Tool-ul ai la dispoziție câte vrei! 🙂

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu