web analytics

5 greșeli care îti afectează campania Google Adwords

campanie Adwords

Google Ads este cel mai simplu canal prin care poți ajunge direct la clienții pe care îi vizezi. Deși, la prima vedere,  realizarea unei campanii Google Adwords pare a fi simplă, după o lună de investiție în reclamele Adwords, poți rămâne ușor dezamăgit. Fie ai investit mult, iar câștigul nu te prea entuziasmează, fie ai avut foarte puține clickuri. Sau poate anunțul tău,  nu a fost afișat pe prima pagină în căutările Google.

Hai să vedem unde e problema, de fapt

Problema constă în greșelile pe care le-ai făcut în realizarea campaniilor din contul tău. Așadar, pentru a fi printre primii listați în online, trebuie să fii specialist în campanii Google Adwords. Să fii la curent cu toate opțiunile pe care  le oferă platforma Google Adwords. Astfel, vei avea parte de o campanie eficientă, iar câștigurile vor fi pe măsura așteptărilor.

Care sunt cele mai frecvente 5 greșeli în campania Google Adwords?

campanie Adwords

Hai să vedem care sunt cele mai frecvente 5 greșeli pe care le poți face atunci când realizezi o campanie Google Adwords. Ele pot fi mult mai multe, dar hai să le vedem pe cele mai des întâlnite.

→ Nu realizezi grupuri precise cu minimum 3 anunțuri, astfel încât sistemul Google să-l aleagă pe cel mai bun pentru difuzare.

Nu creezi anunțuri atractive, cu un mesaj convingător, astfel încât persoanele interesate de serviciile și produsele pe pe care le comercializezi, să dea click și să intre în site-ul tău.

Nu setezi corespunzător extensiile la reclama, astfel anunțul este incomplet. Extensia de telefon, extensia de locație, extensia de sitelinkuri, extensia de fragmentele structurate, extensia pentru mesaje, extensia de preț și extensia de opinii îți vor îmbunătăți mesajul, iar Google îți va promova anunțul în fata concurenței.

Nu folosești cuvinte cheie negative, iar acest lucru este în dezavantajul bugetului tău. De exemplu, vinzi rochii clasa premium. În acest caz, ar trebui să setezi ca și cuvinte negative expresiile “ieftină” sau “ieftine”. Opțiunea de cuvinte negative, îți va  permite să rulezi anunțurile Google Adwords doar pentru persoanele care cauta doar tipul de produse pe care le oferi tu.

Nu setezi corespunzător opțiunile de potrivire a cuvintelor cheie. Google oferă 3 posibilități de potrivire: potrivirea amplp, potrivirea pe expresie și potrivirea exactă. Acestea se setează în funcție de obiectiv.

Care este soluția la aceste greșeli?

Campanie Google Adwords

Prin urmare, dacă vrei să realizezi o campanie eficientă Google Ads, fie te apuci serios să studiezi cum se face o campanie Google Adwords, fie apelezi la un specialist cu experiență. Acesta îți va seta corect toate opțiunile din cont, va licita pentru fiecare cuvânt cheie, va dezvolta strategii personalizate pe campanie,  funcție de domeniul în care activezi, îți va optimiza campaniile și îți va gestiona corect bugetul.

Trimite prietenilor

S-ar putea să-ți placă și...

0 Comentarii

Scrie un comentariu